Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjällä kärähti taas neljä yleisurheilijaa

BBC:n mukaan Adidas luopuu kansainvälisen yleisurheiluliiton tukemisesta

Urheilu
 
Tobias Schwarz / Reuters
Irina Maratševa (vas.) juhli Helsingissä vuonna 2012 EM-pronssia, joka kirkastui myöhemmin hopeaksi, kun kisan voittanut Jelena Arzhakova jäi kiinni dopingista vuonna 2013.
Irina Maratševa (vas.) juhli Helsingissä vuonna 2012 EM-pronssia, joka kirkastui myöhemmin hopeaksi, kun kisan voittanut Jelena Arzhakova jäi kiinni dopingista vuonna 2013. Kuva: Tobias Schwarz / Reuters

Venäjän yleisurheilua järkyttävät dopingpaljastukset eivät ota laantuakseen. Venäjän olympiakomitea asetti maanantaina neljä naista kilpailukieltoon positiivisten dopingnäytteiden vuoksi.

Kärähtäneet ovat Irina Maratševa, Anna Lukjanova, Jelena Nikulina ja Maria Nikolajeva.

Urheilijoista nimekkäin on Maratševa, joka voitti vuoden 2012 Helsingin EM-kisoissa hopeaa 800 metrillä.

Lukjanova puolestaan otti hopeaa alle 19-vuotiaiden kymmenen kilometrin ratakävelyssä vuonna 2010, mutta ei ole kilpaillut vuoden 2012 jälkeen.

Keskimatkan juoksijat Nikulina ja Nikolajeva saivat neljän vuoden kilpailukiellon, kun Maratševa ja Lukjanova selvisivät kahdella vuodella.

Venäjän olympiakomitea ei täsmentänyt, mistä kielletyistä aineista urheilijat jäivät kiinni, mistä lähtien kilpailukiellot astuvat voimaan tai mitkä tulokset käryjen vuoksi mitätöidään.

Jo yli 20 venäläistä huippuyleisurheilijaa on jäänyt kiinni dopingista vuoden aikana.

Maailman antidopingtoimisto Wada paljasti viime vuonna Venäjän syyllistyneen systemaattiseen dopingiin yleisurheilussa.

Lisäksi Wadan itsenäisen tutkintakomission raportin mukaan IAAF:n entinen puheenjohtaja Lamine Diack peitteli lähipiirinsä avustuksella järjestäytynyttä dopingin käyttöä ja kiristi urheilijoita.

Hänen epäillään sotkeutuneen muun muassa korruptioon ja rahanpesuun Ranskassa.

BBC uutisoi maanantaina, että urheiluvälinevalmistaja Adidas on irtisanonut Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n kanssa tekemänsä sopimuksen dopingskandaalin vuoksi.

Adidaksen tuki on tuonut urheilujärjestölle jopa kymmeniä miljoonia euroja. Osapuolet eivät ole kommentoineet BBC:n väitteitä. BBC:n mukaan Adidas ei halua olla tekemisissä dopingskandaalin pyörteisiin joutuneen järjestön kanssa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!