Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Australien avoimissa heräsi epäily vetovilpistä

Vedonlyöntiyhtiö sulki yhden sekanelinpelin ottelun

Urheilu
 
Paulo Whitaker / Reuters
David Marreron otteluissa on nähty useasti epätavallista vedonlyöntikäyttäytymistä. Kuva viime syyskuulta.
David Marreron otteluissa on nähty useasti epätavallista vedonlyöntikäyttäytymistä. Kuva viime syyskuulta. Kuva: Paulo Whitaker / Reuters

Tennistä ravistelevat ottelumanipulaatioepäilyt saivat jatkoa sunnuntai-iltana, kun Australian avointen sekanelinpelissä nähtiin epäilyksiä herättänyt ottelu.

Vedonlyöntiyhtiö Pinnacle Sports sulki vedonlyönnin ensimmäisen kierroksen ottelussa, jossa Espanjan Lara Arruabarrena ja David Marrero kohtasivat Tšekin Andrea Hlavackovan ja Puolan Lukasz Kubotin.

Nelinpelissä sijoille 33 ja 32 sijoitetut espanjalaiset hävisivät sijoilla 20 ja 28 oleille vastustajilleen erin 0–6, 3–6. Ensimmäinen erä kesti vain 20 minuuttia.

Vedonlyöntiyhtiö Pinnaclen johtaja Marco Blume kertoi New York Timesille, että suurin osa kohteen vedonlyönnistä painottui espanjalaisparin tappiolle. Kohde suljettiin 13 tuntia ennen ottelun alkua.

”Näimme pienen joukon ihmisiä panostavan suuren määrän rahaa”, Blume kertoo lehdelle. ”Nämä ottelut ovat melko pieniä, joten meidän on helppo havaita poikkeuksellisen aggressiivinen vedonlyönti.”

David Marrero selitti heikkoja otteita polvivammalla ja naisvastustajalla.

”Tavallisesti pelaan täydellä voimalla kaksin- ja nelinpeliä. Mutta kun näen naisen edessäni, tunnen, kuinka käteni haluaisi pelata, mutta pääni käskee olemaan varovainen. Se ei ole hyvä yhdistelmä”, Marrero kommentoi.

Miehen mukaan peliin vaikuttaneesta vammasta ei tiennyt kukaan muu kuin parin valmentaja, turnauksen lääkärit ja toinen espanjalaispari. Hän epäili, että joku katsoja oli saattanut havaita polvivamman lauantaisissa harjoituksissa.

Marrero ei ole ensimmäistä kertaa epäilyjen kohteena. Hänen kolme edellistä grand slam -turnauksen sekanelinpeliään on saanut aikaan poikkeuksellista vedonlyöntikäyttäytymistä. Lisäksi viidessä viime vuoden nelinpeliturnauksessa Marreron otteluiden vedonlyönti herätti huomiota.

Ennen Australian avoimia BBC ja Buzzfeed News paljastivat, että tenniksen arvoturnauksissa epäillään esiintyneen runsaasti ottelumanipulaatiota.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!