Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Palkkakaton aikana vain neljä suomalaiskiekkoilijaa on tehnyt rahakkaamman sopimuksen kuin Barkov

Urheilu
 
Robert Mayer / USA Today
Florida Panthers on pärjännyt tällä kaudella hyvin Aleksander Barkovin johdolla.
Florida Panthers on pärjännyt tällä kaudella hyvin Aleksander Barkovin johdolla. Kuva: Robert Mayer / USA Today
Fakta

Suomalaisten NHL-pelaajien palkkakärki kaudella 2015–16

 Tuukka Rask (Boston) 7,5 miljoonaa dollaria

 Mikko Koivu (Minnesota) 7,29 milj.

 Pekka Rinne (Nashville) 7 milj.

 Kari Lehtonen (Dallas) 6 milj.

 Valtteri Filppula (Tampa Bay) 6 milj.

 Antti Niemi (Dallas) 4,5 milj.

 Tuomo Ruutu (New Jersey) 4 milj.

 Jussi Jokinen (Florida) 4 milj.

NHL-seura Florida Panthers rakentaa tulevaisuuttaan suomalaishyökkääjä Aleksander Barkovin varaan. Siitä kertoo tuore kuusivuotinen jatkosopimus, jonka arvo on 35,4 miljoonaa dollaria (noin 32,6 miljoonaa euroa). Barkov solmi Panthersin kanssa rahakkaan kuuden vuoden jatkosopimuksen.

”Sasha on tärkeä osa seuramme tulevaisuutta ja kulmakivi, joka jatkaa kehittymistään liigan eliittisentteriksi”, Panthersin GM Dale Tallon sanoi NHL:n verkkosivuilla.

Tällä kaudella 38 ottelussa 30 (12+18) tehopistettä tehnyttä Barkovia voi luonnehtia Panthersin tärkeimmäksi pelaajaksi. Hänen johdollaan Panthers on noussut Atlantin divisioonan kärkeen ja on matkalla pudotuspeleihin.

Barkovin jatkopaperi on yksi viime vuosien arvokkaimmista suomalaissopimuksista. Keskushyökkääjän keskimääräinen vuosipalkka on 5,9 miljoonaa dollaria.

Vuonna 2005 alkaneella palkkakattoaikakaudella vain neljä suomalaiskiekkoilijaa on saanut keskipalkalla mitattuna rahakkaamman NHL-sopimuksen.

Suomalaispelaajista viime vuosien arvokkaimman sopimuksen teki Boston Bruinsin maalivahti Tuukka Rask kesällä 2013.

Rask tienaa kahdeksan kauden aikana 56 miljoonaa dollaria eli keskimäärin seitsemän miljoonaa vuodessa. Samaan keskiansioon pääsee myös Nashville Predatorsin maalivahti Pekka Rinne.

Kenttäpelaajista Mikko Koivu ja uransa jo lopettanut Kimmo Timonen ovat solmineet kymmenen viime vuoden aikana rahakkaammat sopimukset kuin Barkov.

Suomalaisista NHL-kiekkoilijoista kaikkien aikojen palkkakuningas on Teemu Selänne, joka parhaimmillaan tienasi 9,5 miljoonaa dollaria kaudella 2001–02. Silloin NHL:ssä ei ollut käytössä palkkakattoa, joten luvut eivät ole vertailukelpoisia.

Selänne on omassa luokassaan myös koko uran palkkatuloja laskettaessa. Maalitykki tienasi 21 kautta kestäneellä NHL-urallaan yhteensä 78,65 miljoonaa dollaria.

Palkkakatosta huolimatta NHL-joukkueiden avainpelaajille maksetaan yhä poskettomia summia. Sarjan kärkisenttereihin verrattuna Barkovin sopimus on maltillinen.

Esimerkiksi Anaheimin Ryan Getzlaf tienaa 8,25 miljoonaa kaudessa. Barkovin pelillinen arvo saattaa parin vuoden päästä olla Getzlafia suurempi.

Suomalaishyökkääjä on se pelaaja, jonka ympärille koko Panthersin joukkue tulevina vuosina rakennetaan. Sillä verukkeella Barkov olisi neuvotteluissa voinut vaatia pöytään suurempiakin summia.

Toisaalta nykysopimus jättää Panthersille enemmän pelimerkkejä palkkakaton alle. Se tarkoittaa, että Panthersilla on mahdollisuus hankkia Barkovin avuksi laadukkaampia pelimiehiä.

Keväällä tai viimeistään kesällä voidaan odottaa seuraavaa suomalaispelaajan rahakasta NHL-sopimusta.

Buffalo Sabres kiinnittänee NHL:n kärkipuolustajien joukkoon nousseen Rasmus Ristolaisen tuleviksi vuosiksi suunnilleen yhtä arvokkaalla sopimuksella kuin Panthers Barkovin.

Lähteet: ESPN, generalfanager.com, fansided.com, hockeyzoneplus.com

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!