Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HIFK:n Puustisen pitkä maaliton putki päättyi: ”En ole ollut kaikkein onnellisimmassa tilassa”

Urheilu
 
Jorma Jyrkilä
Huippuhetket: KooKoo - HIFK
Huippuhetket: KooKoo - HIFK
HIFK niittasi maalin per erä ja haki pisteet Kouvolasta lukemin 3-2. KooKoo kiri päätöserässä Tuomas Huhtasen ja Mikko Virtasen osumilla maalin päähän, mutta Kevin Lankisen mainioiden torjuntojen myötä tasoitusta ei syntynyt.

Kouvola. HIFK teki illastaan turhan vaikean Kouvolassa. KooKoo pääsi kaksi kertaa iholle kahden maalin takaa, eikä HIFK:n kuudes peräkkäinen voitto tullut helpolla.

Ottelussa riitti jännitettävää loppuun asti. HIFK kuitenkin kesti ja haki sarjapisteet maalein 3–2.

Yksi illan onnellisimmista pelaajista oli varmasti HIFK:n ykkösketjun 27-vuotias laituri Juuso Puustinen, joka päätti komeasti 15 ottelun maalittoman kauden.

”En ole ollut henkisesti kaikkein onnellisimmassa tilassa, mutta uskon, että se on nyt takana”, Puustinen sanoi.

Puustinen ei halunnut kertoa syytä matalapaineeseen.

”Ehkä myöhemmin. Sen haluan sanoa, että tässä joukkueessa on mahtava henki. Sekä pelaajat että valmentajat kannustavat hienosti”, Puustinen kertoi.

Puustinen sanoi aistineensa nousun alkaneen jo viime viikonloppuna.

”Putki kulki raikkaasti. Se on yleensä hyvä merkki. Oli hienoa onnistua tänään”, Puustinen totesi.

HIFK vei peliä kaksi erää. Puustinen yllätti rannevedollaan syvälle maalin suulle jämähtäneen Frederic Cloutierin ylivoimalla. 22-vuotias hyökkääjä Henri Tamminen teki uransa kolmannen liigamaalin. Nelosketjun laituri osui toisessa pelissä peräkkäin.

”HIFK ei antanut meille kahteen erään yhtään mitään. Emme päässeet murtautumaan heidän maalilleen millään”, KooKoon päävalmentaja Petri Mattila sanoi.

Ottelu näytti toisen erän lopulla taputellulta, kun KooKoon puolustaja Oscar Eklund iski Matt Generousin käsille niin kovaa, että sai pelirangaistuksen (5+20).

HIFK jätti ylivoiman hyödyntämättä. KooKoo käänsi pelin HIFK:n päätyyn, ja Tuomas Huhtanen kavensi Mikko Virtasen voitettua kiekon.

”Huonoa puolustamista”, päävalmentaja Antti Törmänen totesi.

Puustinen löi puolustaja Tommi Taimin laukoman paluukiekon ohi Cloutierin, mutta KooKoo nousi seuraavassa vaihdossa taas maalin päähän oman kasvattinsa Virtasen toimesta.

”Tämä osoittaa sen, että tässä sarjassa on keskityttävä aivan jokaiseen vaihtoon”, kolmatta kauttaan HIFK:ssa pelaava KalPan kasvatti Puustinen totesi.

KooKoo oli tasoittaa aivan lopussa.

”Lopussa kiekko kävi kahdessa tolpassa. Lähempänä ei voi olla”, Mattila harmitteli.

KooKoo ja HIFK ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti. HIFK on voittanut kaikki ottelut. Joukkueet kohtaavat uudestaan keskiviikkona Helsingissä.

”Huomista on vielä mietittävä. ainakin ylivoimapelissä on oltava hanakka, jos haluaa voittaa”,Törmänen sanoi.

KooKoo ei ollut huono, mutta vastassa oli yksinkertaisesti liian laadukas joukkue. Loukkaantumiset rassaavat sarjatulokasta.

Avainpelaajista maalivahti Juha Järvenpää ja keskushyökkääjä Jarkko Malinen ovat edelleen sivussa. Molempien puuttuminen näkyy ja tuntuu.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?