Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Litmaselle samanlainen kunnianosoitus kuin Selänteelle

Urheilu
 
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Jari Litmanen esitteli kultaharkkoa keskiviikkona.
Jari Litmanen esitteli kultaharkkoa keskiviikkona. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Suomen kaikkien aikojen jalkapalloilijan Jari Litmasen kunniaksi valmistettiin kultaharkko. Litmanen vastaanotti kultaharkon keskiviikkona Helsingissä.

Keräilyrahoja ja mitaleita myyvä Suomen Moneta julkisti Litmasen kunniaksi valmistetun kultaharkon keskiviikkona.

”Onhan se komea asia päästä kultaan. Varmasti on jotain tullut tehtyä uran aikana oikein, kun tällainen huomio osuu kohdalle”, Litmanen sanoi tiedotteessa.

Harkko on suunnattu keräilijöille, ja siitä on valmistettu kolme erilaista versiota.

Kaksi arvokkaampaa ovat täysin kultaisia, ja pronssisen mallin pinnassa on 24 karaatin kultaus. Kullatun harkon tuotoista osa ohjataan Suomen Olympiakomitealle ja sitä kautta suomalaisen urheilun hyväksi.

”Jari Litmanen on legendaarinen jalkapalloilija, joka on edelleen monien aktiivisten kansainvälisten huippupelaajien esikuva. Wayne Rooney, Zlatan Ibrahimovic ja monet muut puhuvat hänestä aina kunnioittavaan sävyyn ja nimeävät hänet suureksi esikuvaksi omalle uralleen. Meistä on äärimmäisen hienoa, että saamme olla mukana lyömässä tällaisen kansainvälisen jalkapallolegendan kunniaksi kultaharkkoa”, Suomen Monetan maajohtaja Janne Häkkinen totesi.

Litmasen lisäksi viisi suomalaisurheilijaa on saanut vastaavanlaisen kunnianosoituksen. Moneta on suunnitellut nimikkotuotteen myös Teemu Selänteelle, Paavo Nurmelle, Lasse Virenille, Matti Nykäselle ja Kaisa Mäkäräiselle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!