Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lehti: Saksan jalkapalloliitto on peitellyt vuosia lahjontaa

Urheilu
 
Arnd Wiegmann / Reuters
Saksan nyttemmin eronneen puheenjohtaja Wolfgang Niersbach saapui liittonsa kokoukseen Zurichissä joulukuun alussa.
Saksan nyttemmin eronneen puheenjohtaja Wolfgang Niersbach saapui liittonsa kokoukseen Zurichissä joulukuun alussa. Kuva: Arnd Wiegmann / Reuters

Berliini.

Saksan jalkapalloliitto näyttää peitelleen järjestelmällisesti lahjontaa, joka liittyi vuoden 2006 jalkapallon MM-kilpailujen saamiseen Saksaan. Asiasta kertoo Süddeutsche Zeitungin, NDR- ja WDR-televisiokanavien tutkivien toimittajien ryhmä.

Ryhmä on saanut käsiinsä asiakirjoja Freshfields-toimistolta, joka tutkii vuoden 2006 kisapaikan valintaan liittyviä korruptioepäilyjä. Toimiston tutkinnan on tilannut itse Saksan jalkapalloliitto (DFB).

Liiton nyttemmin eronneen puheenjohtajan Wolfgang Niersbachin valvonnassa säilytettiin mappeja, joissa oli listat lahjontaan käytetyistä rahoista.

Eräs todistajista, liiton varapääsihteerinä toiminut on luonnehtinut peittelyä varsinaiseksi kikkailuksi. Outo 6,7 miljoonan euron maksettu summa oli saatu näyttämään kirjanpidossa vakuuttavalta ja paperit näyttämään siltä, ettei niissä ole mitään outoa.

Tuo 6,7 miljoonan maksun paljastuminen toi Saksassa syksyllä ilmi epäilykset siitä, että jalkapalloliitto olisi käyttänyt rahaa lahjontaan. Tutkinta on kuitenkin yhä kesken ja on epäselvää, mille tilille raha on päätynyt.

Freshfields-toimistolla on nyt myös tutkinnassa muita asiakirjoja, jotka tukevat väitettä siitä, että Saksa olisi käyttänyt lahjontaa keinona saadakseen jalkapallon kotikisat. Niiden perusteella näyttää siltä, että Saksan jalkapalloliitto olisi maksanut 7 miljoonaa euroa korvausta Afrikkaan siitä hyvästä, että Saksa sai kisat jo 2006 ja Etelä-Afrikka vasta 2010.

Potkut liitosta saaneen Stefan Hansin todistajanlausunnon mukaan seitsemällä miljoonalla piti rakentaa Afrikan maihin lapsille jalkapallokenttiä. Mitä rahalla on tehty, ei ole selvillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!