Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Voittomaali Puustisen pöksyistä – Lankinen kannatteli hurjavireistä HIFK:ta

Urheilu
 
Huippuhetket: HIFK - KooKoo
Huippuhetket: HIFK - KooKoo
HIFK johti KooKoota kahden erän jälkeen jo kolmella maalilla, mutta Tomas Zaborskyn erikoinen ulosajo tasoitti puntteja. Kouvolalaiset kirivät päätöserässä vielä maalin päähän, mutta eivät onnistuneet tasoituksessa lopun hurjasta puristuksesta huolimatta. Voitto oli HIFK:lle seitsemäs peräkkäinen ja joukkue nappasi Kärpiltä sarjataulukon kärkipaikan.

Kevin Lankisen torjunnat ja Juuso Puustisen pöksyistä kimmahtanut 3–0-maali siivittivät Helsingin IFK:n 3–2-kotivoittoon KooKoosta.

Helsinkiläiset ottivat seitsemännen peräkkäisen kolmen pisteen potin ja nousivat Kärppien ohi jääkiekkoliigan kärkeen.

Lankinen oli IFK:n vahva lenkki alussa ja lopussa. Avauserässä KooKoo karkasi alivoimalla ylivoimahyökkäykseen kolmella yhtä vastaan, mutta Lankinen venytti jalkansa Ryan O´Connorin laukauksen eteen.

”Tärkeää, ettei vastustaja saanut ensimmäistä maalia”, mietti Lankinen ottelua.

”Otimme voiton lopulta vaikeimman kautta, 3–0-johtoasemassa kolme pinnaa olisi voinut hoitaa fiksumminkin.”

Puolustaja Joonas Järvinen teki avauserässä 1–0. Toisessa erässä Arttu Luttinen ohjasi ylivoimalla 2–0, ja 3–0 syntyi Teemu Ramstedtin laukauksen kimmottua Puustisen kautta maaliin.

IFK:n Tomas Zaborskyn toisen erän lopulla saama viitonen ja ulosajo muuttivat pelin luonteen. Hyökkääjää rangaistiin sopimattomasta käytöksestä tuomaristoa kohtaan, koska pala hänen rikki lyömästä mailastaan osui linjatuomariin.

Zaborskyn viitosen aikana Mikko Lehtonen kavensi 1–3:een. Mikael Kurki teki 2–3, kun oli pelaamatta 3.39. Viimeisellä minuutilla HIFK sai jäähyn, mutta Lankinen torjui KooKoon laukaukset.

”Olen valmis kantamaan tätä jengiä”, sanoi Lankinen, jonka aisapari Ville Husso oli sairauden vuoksi kotona.

Lankiselle KooKoo on tuttu ryhmä. Hän käväisi tammikuun puolivälissä kahden ottelun vuokrakomennuksella Kouvolassa ja torjui HPK:ta ja KalPaa vastaan.

”Ei sillä reissulla ollut isoa merkitystä päättynyttä ottelua ajatellen”, sanoi Lankinen. ”Ehkä mieleen jäi, miten kukin KooKoon pelaaja tykkää hakea maaliratkaisua.”

HIFK:lle 3–2-voitto oli neljäs peräkkäinen samoilla lukemilla. Se kaatoi samoilla numeroilla kahdesti KooKoon ja Bluesin.

HIFK ja KooKoo eivät kohtaa enää kauden runkosarjassa. IFK voitti kauden keskinäiset ottelut 3–1, 4–2, 3–2 ja 3–2.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!