Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Calgaryn puolustaja taklasi erotuomaria rumasti – väitti itse olleensa sekaisin suomalaispelaajan tällistä

Urheilu
 
Sergei Belski / USA TODAY SPORTS
Dennis Wideman (6) taisteli kiekosta maalivahti Karri Rämön apuna keskiviikon NHL-ottelussa Nashvillea vastaan.
Dennis Wideman (6) taisteli kiekosta maalivahti Karri Rämön apuna keskiviikon NHL-ottelussa Nashvillea vastaan. Kuva: Sergei Belski / USA TODAY SPORTS

Erotuomarin koskemattomuus on kaikessa urheilussa pyhä asia. Linjatuomari Don Henderson koki kuitenkin keskiviikon NHL-ottelussa Calgary–Nashvillea vastaan kovia, eikä hänen koskemattomuuttaan rikkonut pelaaja saanut ainakaan heti rangaistusta.

Calgaryn puolustaja Dennis Wideman jyräsi Hendersonin kumoon laidassa matkallaan vaihtoaitioon.

Henderson liukui tilanteessa taaksepäin, kun taas Widemanin suunta oli päinvastainen. Kun kanadalaispuolustaja ei väistänyt, oli törmäys ilmeinen. Hidastuskuvan perusteella Wideman näytti jopa täydentävän iskuaan poikittaisella mailalla.

Wideman oli itse joutunut vain sekunteja aiemmin Nashvillen Miikka Salomäen kohtuullisen töötin kohteeksi kaukalon kulmauksessa. Vaihtoon lähtenyt Wideman asetteli kypärää paremmin päähänsä, potki vauhtia, eikä väistänyt, kun Henderson liukui laidan viertä selkä häneen päin.

Wideman antoi ymmärtää olleensa taklauksen jäljiltä vielä sekaisin ja yrittäneensä päästä vain pois jäältä.

”Olen koko urani ajan kohdellut kaikkia erotuomareita äärimmäisen kunnioittavasti, enkä koskaan yrittäisi tarkoituksella osua erotuomariin tai linjamieheen”, Wideman selitti ottelun jälkeen törmäystään Calgary Sunin mukaan.

”Se oli täysin tahaton ja olen jo pyytänyt Hendersonilta anteeksi. Sain kovan iskun kulmauksessa ja hartioihini ja niskaani sattui kovasti. Yritin vain päästä pois jäältä.”

Hidastuskuvan perusteella näyttää siltä, että Wideman ei välttämättä huomannut Hendersonia. Toisaalta hän näyttää myös ikään kuin täydentävän törmäystä poikittaisella mailalla.

Kyse voi olla myös siitä, että viime hetkellä ennen törmäystä havahtunut Wideman yritti vain suojella itseään nostamalla kätensä vaistomaisesti suojaksi.

Wideman vakuutti yllättyvänsä, jos NHL rankaisee häntä. Sosiaalisessa mediassa moni katsoi taklauksen olleen tahallinen. Tilanne on katsottavissa Youtubessa.

Henderson jäi törmäyksen jälkeen hetkeksi jään pintaan, mutta nousi omin avuin ylös ja peli jatkui. Myös osa molempien joukkueiden vaihtopenkillä olleista pelaajista nousi katsomaan miten Hendersonille kävi.

Wideman sen sijaan luisteli omalle paikalleen ja kohenteli varusteitaan.

Widemanille voidaan tuomita jälkikäteen jopa kymmenen ottelun pelikielto, mikäli hänen todetaan taklanneen Hendersonia tahallaan.

Nashville voitti ottelun 2–1. Karri Rämö torjui Calgaryn maalilla 22 laukausta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?