Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Todistaja paljastanut Fifan skandaalissa lisätietoa syyttäjille

”Todistaja on antanut meille kiinnostavaa tietoa, joka on merkittävää tapauksen ja tutkinnan kannalta.”

Urheilu
 
ARND WIEGMANN / REUTERS
Uefan puheenjohtaja Michel Platini (oik.) onnitteli Fifan puheenjohtajaa Sepp Blatteria Fifan kongressissa 29. toukokuuta 2015.
Uefan puheenjohtaja Michel Platini (oik.) onnitteli Fifan puheenjohtajaa Sepp Blatteria Fifan kongressissa 29. toukokuuta 2015. Kuva: ARND WIEGMANN / REUTERS

Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan korruptiosta epäiltyjen ympärillä silmukka kiristyy. Sveitsin syyttäjäviranomaisen mukaan tutkijoilla on apunaan todistaja, joka on kertonut viranomaisille tutkinnan kannalta oleellista ja kiinnostavaa tietoa.

Sveitsin syyttäjäviranomaisen tiedottaja Andre Marty kertoi tutkinnan viimeisimmästä käänteistä saksalaisen ARD-televisiokanavan aamuohjelmassa torstaina. Marty sanoi haastattelussa, että tämän vuoden lopun ja vuoden 2017 ensimmäisen puoliskon aikana on selvää, onko syyttäjäviranomaisilla riittävästi todisteita nostaa syytteet Fifan entistä puheenjohtajaa Sepp Blatteria vastaan.

”Syyttäjäviranomaisen nimissä voin vahvistaa, että todistaja on antanut meille kiinnostavaa tietoa, joka on merkittävää tapauksen ja tutkinnan kannalta”, Marty sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan sähköpostitse lähetetyssä lausunnossaan.

Televisiohaastattelussa Marty käytti todistajasta sanaa whisleblower eli ilmiantaja kuvaillessaan todistajaa, ja se viittaisi siihen, että todistaja on Fifan sisäpiiriläinen.

Sveitsin syyttäjäviranomainen rupesi viime vuonna tutkimaan epäiltyjä, joita epäillään asemansa väärinkäytöstä ja rahanpesusta liittyen vuosien 2018 ja 2022 MM-turnauksiin Qatarissa ja Venäjällä.

Syyskuussa syyttäjäviranomainen kertoi aloittaneensa rikostutkinnan Blatterin hyväksymästä 1,8 miljoonan euron tilisiirrosta Uefan puheenjohtajalle Michel Platinille.

Fifan eettisen toimikunnan pannaan asettamat Blatter ja Platini ovat kieltäneet tehneensä mitään väärää. Fifalle valitaan uusi puheenjohtaja helmikuussa.

Samaan aikaan Yhdysvalloissa on käynnissä rikostutkinta, jossa epäiltyinä on 41 henkilöä ja oikeustoimihenkilöä, joiden joukossa on lukuisia liittojen puheenjohtajajia ja Fifan toimihenkilöitä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!