Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pitkä pelikielto uhkaa NHL-tähteä – taklattu erotuomari joutui sairaalaan

Calgaryn Dennis Wideman taklasi keskiviikon NHL-kierroksella ottelun linjatuomaria. Sitä ennen hän itse oli joutunut Nashville Miikka Salomäen taklaamaksi.

Urheilu
 
Sergei Belski / USA TODAY SPORTS
Dennis Wideman (6) taisteli kiekosta maalivahti Karri Rämön apuna keskiviikon NHL-ottelussa Nashvillea vastaan.
Dennis Wideman (6) taisteli kiekosta maalivahti Karri Rämön apuna keskiviikon NHL-ottelussa Nashvillea vastaan. Kuva: Sergei Belski / USA TODAY SPORTS

NHL on asettanut Calgaryn puolustajan Dennis Widemanin toistaiseksi pelikieltoon.

Wideman taklasi keskiviikon ottelussa Nashville Predatorsia vastaan linjatuomari Don Hendersonia selkään poikittaisella mailalla. Wideman menee NHL:n kurinpitäjän kuultavaksi tähdistöottelusta johtuvan tauon jälkeen ensi tiistaina.

Wideman taklasi erotuomaria toisen erän puolivälissä.

Silloin selviää myös Widemanin rangaistus. Henderson liukui tilanteessa taaksepäin, kun taas Widemanin suunta oli päinvastainen. Hidastuskuvan perusteella Wideman näytti täydentävän iskuaan poikittaisella mailalla.

Video on katsottavissa Youtubessa.

Wideman oli itse joutunut vain sekunteja aiemmin Nashvillen Miikka Salomäen mojovan taklauksen kohteeksi kaukalon kulmauksessa. Wideman antoi ymmärtää olleensa Salomäen taklauksen jäljiltä vielä sekaisin ja yrittäneensä päästä vain pois jäältä, mutta törmäsi erotuomariin.

Hän kiistää taklanneensa linjatuomari Hendersonia tahallaan ja on pyytänyt anteeksi tapahtunutta. Hän korosti, että ei ole koskaan aiemmin loukannut urallaan erotuomarin koskemattomuutta.

Wideman ei saanut tilanteessa rangaistusta, vaan pelasi ottelun loppuun. Myös Henderson pystyi jatkamaan ottelun loppuun, mutta joutui Calgary Sunin mukkan ottelun jälkeen sairaalaan niskakivun ja pahoinvoinnin takia. Hendersonin epäillään saaneen aivotärähdyksen.

Wideman on kokenut puolustaja, jonka tavaramerkki on pikemminkin laadukas kiekollinen peli kuin törkeät otteet. St. Louis Bluesia, Boston Bruinsia, Florida Panthersia ja Calgary Flamesia edustanut Wideman on pelannut 755 NHL-ottelua ja tehnyt niissä 369 tehopistettä. Jäähyminuutteja hän on kerännyt maltillisesti 471 minuuttia.

Wideman on Calgaryn kolmanneksi parhaiten palkattu pelaajaa 5,2 miljoonan dollarin vuosiansioillaan.

Calgary Sunin mukaan NHL:ssä on jaettu vuoden 2001 jälkeen kymmenelle pelaajalle rangaistuksia erotuomarin koskemattomuuden rikkomisesta. Näistä pisimmät ovat olleet kymmenen ottelun pituisia.

Vuonna 1983 Chicagon hyökkääjä Tom Lysiak sai 20 ottelun pelikiellon kampattuaan tahallisesti linjamiehen.

Lähteet: AFP, Calgary Sun

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!