Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

IAAF:n puheenjohtaja Coe taas lahjussotkun keskiössä – kiistää tietäneensä mitään

Britanniassa pohditaan tietääkö Sebastian Coe enemmän lajinsa korruptiosta kuin on väittänyt.

Urheilu
 
MICHAEL DALDER / Reuters
IAAF:n puheenjohtaja Sebastian Coe
IAAF:n puheenjohtaja Sebastian Coe Kuva: MICHAEL DALDER / Reuters

Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF.n puheenjohtaja Sebastian Coe on joutunut jälleen ottamaan kantaa lajiaan ravistelevaan lahjusskandaaliin.

Britannian yleisurheiluliiton puheenjohtaja Ed Warner oli tiistaina parlamentin kuultavana koskien vuoden 2017 MM-kisojen myöntämistä. IAAF päätti kisaisännyydestä vuonna 2011 ja Lontoo voitti äänestyksestä Qatarin, joka sai puolestaan myöhemmin järjestettäväkseen vuoden 2019 kisat.

Qatarin väitetään tavoitelleen vuoden 2017 kisoja lahjusten avulla. Ed Warner kertoi brittiparlamentaarikoille kuulleensa lahjusväitteistä, ruskeista kirjekuorista ja rahavaatimuksista ”erittäin korkealta IAAF:n henkilöltä.”

Warner ei kertonut lähteensä nimeä, mutta Daily Mail-lehden mukaan lahjusväitteistä olisi kertonut nimenomaan IAAF:n silloinen varapuheenjohtaja Coe. Väite on Coen kannalta kiusallisen, sillä sen mukaan hän olisi ollut tietoinen IAAF:ssä rehottaneesta korruptiosta ja ollut puuttumatta siihen.

Coe kiistää tiedottajansa välityksellä tienneensä mahdollisista lahjuksista mitään.

Sebastian Coe on Britanniassa arvostettu henkilö. Kaksinkertainen olympiavoittaja on toiminut muun muassa Lontoon olympiakisojen hakukomitean puheenjohtajana.

Qatar on panostanut viime vuosina arvokisojen hakuun. Vuoden 2019 yleisurheilun MM-kisojen lisäksi se järjestää vuoden 2022 jalkapallon MM-kisat, mutta myös niiden hakuprosessiin epäillään sisältyvä lahjuksia. Qatar on kiistänyt tiukasti lahjusväitteet.

BBC:n mukaan Dohan vuoden 2017 ja 2019 MM-kisahaut ovat IAAF:n eettisen komitean tutkittavana. Ranskan syyttäjäviranomainen tutkii puolestaan vuoden 2021 MM-kisojen myöntämistä Yhdysvaltain Eugenelle ilman normaalia hakuprosessia.

Eugene on Yhdysvaltain yleisurheilun pääpaikka ja urheiluvälinevalmistaja Niken kotipaikka. IAAF:n nykyinen puheenjohtaja Sebastian Coe oli Niken palveluksessa vielä viime joulukuussa.

Vuoden 2021 MM-kisojen myöntäminen harmitti erityisesti ruotsalaisia, jotka olivat kiinnostuneita kisojen järjestämisestä, mutta eivät ehtineet jättää edes hakemusta.

Lähteet: AFP, Daily Mail, BBC

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!