Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Juho Mikkonen yllätti SM-sprintin suosikit oikea-aikaisella iskulla: ”Onnistui täydellisesti”

Urheilu
 
Markku Ulander / Lehtikuva
Juho Mikkonen tuuletti railakkaasti uransa ensimmäistä sprintin Suomen mestaruutta.
Juho Mikkonen tuuletti railakkaasti uransa ensimmäistä sprintin Suomen mestaruutta. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Imatra. Selkävaivoista toipunut Juho Mikkonen teki taktisesti oikea-aikaisen iskun ja vei suosikkien nenän edestä sprinttihiihdon (v) Suomen mestaruuden Imatralla.

Kun Matias Strandvall ja Martti Jylhä kyttäsivät toisiaan, Mikkonen käytti tilaisuutensa.

”Huomasin nousussa, että pojilla alkoi vähän painaa. Ajattelin, että oli paikka iskeä jyrkälle. Kuokka on aina ollut vahvuuteni tuollaisissa lyhyissä terävissä nousuissa, ja siinä onnistuin täydellisesti”, ensimmäisen Suomen mestaruutensa voittanut Mikkonen sanoi.

Alkukauden aikana Mikkosen kisat sujuivat alle odotusten. Ainoa valopilkku oli joulukuussa Davosin mc-sprintin (v) 14. sija.

”Kausi oli marraskuusta joulukuuhun aika rikkonainen. Oli selkävaivoja, aika pahojakin. Siellä on ollut välilevyn kanssa ongelmia. Tammikuu on ollut paljon ehjempi, ja kuntokin on ollut nousussa”, Mikkonen sanoi.

Joulukuussa hän oli pitkään yhteen menoon korkealla Alpeilla. Joulukin meni kihlatun Kerttu Niskasen kanssa Sveitsin Pontresinassa.

”Se pitkä korkean paikan pätkä tuottaa tulosta tässä tammikuun lopussa ja toivottavasti helmikuussakin, kun on saanut hyvän harjoittelupätkän. Selkä on ollut paremmassa kunnossa, ja niin hiihtokin on helpompaa”, 25-vuotias Mikkonen sanoi.

Kilpailu käytiin peräti 1,6 km:n radalla, jolla noususumma oli 60 metriä eli maksimi.

Kilpailun teknisen asiantuntijan Jussi Prykärin mukaan rata on luonteeltaan hyvin samantyyppinen kuin vuoden 2018 olympialaisissa Etelä-Koreassa. Siellä tosin henkilökohtainen sprintti hiihdetään perinteisellä.

”Vähän oli turhan pitkä rata sprinttiin, mutta kaikki lasketaan”, Mikkonen totesi, ja Strandvall ja Jylhä nyökyttelivät vieressä.

Strandvall myönsi hiihtäneensä vain Jylhää vastaan, koska tämä oli ollut vapaan sprinteissä vahvin suomalainen koko alkukauden.

”Kun Juho pääsi karkuun, ei siinä ollut enää mitään tekemistä. Jos rehellisiä ollaan, Juho ja Martti olivat tänään parempia. Kun olen taktisesti nero, sain Martin peitettyä. Juho pääsi vähän iskemään”, Strandvall sanoi.

Jylhä myönsi hyytyneensä pahasti.

”Koko ajan kisan edetessä tuntui paskemmalle ja paskemmalle. Piti valehdella itselleen, että pystyy tuossa hiihtämään. Meinasi onnistuakin. Olen varmaan nähnyt painajaisia tällaisesta tilanteesta. On melkein Matti Heikkis -tyyppinen haastattelu tuloillaan, että on energiat ihan loppu”, Jylhä sanoi.

Naisten kilpailu sujui odotetusti, kun Kerttu Niskanen jäi flunssan takia sivuun.

Anne Kyllönen puolusti vuoden takaista mestaruuttaan ja päihitti Krista Pärmäkosken loppusuoralla. Pärmäkosken kanssa kompuroinut Laura Mononen otti uransa ensimmäisen sprinttimitalin.

”Ei ollut mitään helpointa hiihtoa. Finaali oli ehkä parasta. Onneksi se riitti mestaruuteen, vaikka oli sellainen keskiverto päivä kokonaisuutena”, arvioi viidennen sprinttitittelinsä vienyt Kyllönen, joka Tour de Skin jälkeen piti vastoin tapojaan kilpailutaukoa.

Myös Pärmäkosken mielestä kisan rata oli turhan pitkä.

”Se oli kova, mikä oli sinänsä hyvä meille. Mutta jos miettii SM-kisojen kannalta, että alku- ja välierätkin olisivat kovia hiihtoja, niin ei tarvitsi olla noin kova. Maailmancupissakin on ollut 1,2 km:n ratoja”, Pärmäkoski sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!