Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tokyo Sexwale haluaa Fifaan puheenjohtajan Euroopan ulkopuolelta

Etelä-Afrikan ehdokas on asettumassa Aasian ehdokkaan taakse.

Urheilu
 
MOHAMAD TOROKMAN / REUTERS
Tokyo Sexwale
Tokyo Sexwale Kuva: MOHAMAD TOROKMAN / REUTERS

Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan puheenjohtajaehdokas Tokyo Sexwale haluaa Fifalle puheenjohtajan Euroopan ulkopuolelta. Etelä-afrikkalainen Sexwale sanoi torstaina antamassaan haastattelussa, että hän voisi asettua Bahrainin sheikki Salman bin Ebrahim al Khalifan tai Jordanian prinssi Ali bin al Husseinin taakse.

Kaksi muuta puheenjohtajaehdokasta helmikuun 26. päivä pidettävään vaaliin ovat Sveitsin Gianni Infantino ja Ranskan Jerome Champagne. Suomen Palloliitto on ilmoittanut tukevansa Gianni Infantinoa.

”Minulle tässä ei ole kyse vain puheenjohtajuudesta. Fifan pääkysymykset ovat vastuullisuus ja uskottavuus. Keskityn varmistamaan, että puheenjohtaja tulee joko Afrikasta tai Aasiasta, ei Euroopasta”, Sexwale sanoi eteläafrikkalaisen Metro FM -radion haastattelussa.

Etelä-Afrikan jalkapalloliitto on kritisoinut Sexwalea latteasta puheenjohtajavaalikampanjasta. Sexwale oli Etelä-Afrikan apartheid-hallinnon aikaan vankina Robben Islandilla Nelson Mandelan kanssa. Vapautumisensa jälkeen hänestä on tullut miljonääriliikemies.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?