Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Bluesin lokakuussa myymä laituri vastustajan tehomies

Kai Kantola oli Espoossa kuin kotonaan.

Urheilu
 
Huippuhetket: Blues - Ilves
Huippuhetket: Blues - Ilves
Liigan häntäpään taistelussa Blues sai vieraita Tampereelta. Blues johti ottelua 2-0, mutta Ilves sai käännettyä pelin ensin tasoihin ja kolmannen erän lopussa Ilves iski voittomaalin. Loppulukemat 2-4 tyhjään maaliin iski Joonas Riekkinen.

Liiga:

  KalPa–JYP vl. 3–2 (1–0, 0–2, 1–0, 0–0, 1–0)

  KooKoo–SaiPa vl. 3–2 (1–1, 1–0, 0–1, 0–0, 1–0)

  Blues–Ilves 2–4 (1–0, 1–1, 0–3)

  Tappara–Sport 3–2 (0–0, 2–2, 1–0)

  Ässät–Pelicans 4–5 (1–2, 2–1, 1–2)

Ilveksen Kai Kantola juhli tutussa ympäristössä 4–2-voittoa Bluesista. Espoolaiset kauppasivat hänet lokakuussa tamperelaisseuralle paikatakseen kuralla oleva talouttaan.

Laitahyökkääjä Kantola kokosi pisteet 1+1. Hän teki 2–2-tasoituksen ja syötti 4–2-maalin.

”On tämä edelleen kotini. Meillä on yhä täällä Espoossa kotitalo, jossa välillä piipahdan”, sanoi Kantola.

Blues menetti Kantolassa jääkiekkoliigan kovan rouhijan. Tupsukorvissa hän teki perjantaina kovasti töitä maalin edessä.

Kantolan maali oli maskimiehen näppärä ohjaus. Sitä ennen hän ehti saada maalin edessä kasvoihinsa oman puolustajan laukauksen.

”Ehdin vähän väistää laukausta. Verta ei tullut, ja hampaat ovat jäljellä”, sanoi Kantola.

Tappio oli kova kolaus Bluesin pudotuspelihaaveilla. Kotijoukkue johti 2–0, mutta tamperelaiset nousivat takaa voittoon.

Bluesin päävalmentaja Jyrki Aho totesi, että kahden maalin johtoasema oli haastava. Sormi meni suuhun kun oli aika ”tappaa ottelu”.

”Emme ole olleet nuorentuneen ryhmän kanssa tuollaisessa asetelmassa. Luultiin, että peli oli loppu”, sanoi Aho.

Aho ihmetteli ”riittämättömyyden tilassaan” tuomaritoimintaa: ”Jos nuori pelaaja hipaisee tulee jäähy, mutta kun nuorta hipaisee se on ok.”

Ilves pysyy sarjataulukon hännillä. Se on juuttunut pohjalle huonojen vieraspeliensä vuoksi. Espoon kolmen pisteen matkapelisaalis oli joukkueelle vasta kauden toinen täyspotti.

Blues esitteli uuden vuokrapelaajan. Pelicansin puolustajan Niko Tuhkasen, 27, komennus kestää kolme ottelua.

Blues ja Ilves kohtaavat lauantaina Tampereella. Ottelu on kaksikon viimeinen keskinäinen runkosarjapeli.

Bluesissa omat nuoret ja täydennysmiehet ovat onnistuneet paikkaamaan kohtuullisesti runkopelaajien poismyynnin.

Bluesin syksyn ensimmäisten 13 ottelun saalis oli 14 pinnaa. Joulutauon jälkeen espoolaiset ovat pelanneet 13 ottelua, joista taskuun on jäänyt 10 pinnaa.

Huippuhetket: KalPa - JYP
Huippuhetket: KalPa - JYP
Kuopiossa kohtasivat KalPa ja tulikuumassa vireessä oleva JYP. JYP oli voitossa kiinni, kunnes oman maalin myötä KalPa sai ottelun tasoihin. 2-2 lukemissa edettiin jatkoajalle, jossa paremmuutta ei pystytty ratkaisemaan. Voittolaukauskilpailussa kuopiolaiset olivat vahvempia. Janne Keränen oli ainoa, joka pystyi voittolaukauskilpailussa maalintekoon ja Eero Kilpeläisen torjuessa kaikki JYPin yritykset, jäivät kaksi pistettä Kuopioon.
Huippuhetket: KooKoo - SaiPa
Huippuhetket: KooKoo - SaiPa
Kouvolassa kohtasivat paikallistaistelun hengessä KooKoo ja Saipa. Tasaisessa ottelussa ei ratkaisua löydetty varsinaisella peliajalla, vaan jatkoajalle lähdettiin 2-2 lukemissa. Lopullinen ratkaisu löydetään kuitenkin vasta voittolaukauskilpailusta. KooKoon Mikko Virtanen ratkaisee osumallaan ottelun, ja kaksi pistettä jää Kouvolaan.
Huippuhetket: Lukko - TPS
Huippuhetket: Lukko - TPS
Raumalla Lukon vieraaksi saapui TPS. Turkulaiset olivat tylyjä vieraita, ja iskivät taululle loppulukemat 2-5. Voiton takuumiehenä oli kolme tehopistettä nakuttanut Jussi Makkonen.
Huippuhetket: Tappara - Sport
Huippuhetket: Tappara - Sport
Tampereen Hakametsässä toisistaan ottivat mittaa Tappara ja Sport. Ottelu oli maalien suhteen melkoista kissa-hiiri -leikkiä, mutta kolmannessa erässä Arttu Ilomäen voitto-osumalla Tappara nappasi täydet pisteet.
Huippuhetket: Ässät - Pelicans
Huippuhetket: Ässät - Pelicans
Porissa Ässien ja Pelicansin kohtaamisessa vietettiin todellisia maalikarkeloita. Ottelua sävytti myös Ässien Juha Kiilholman ulosajo. Nähtiinpä pelissä myös yksi hylätty maali ja Ässien Aleksi Saarelan rangaistuslaukauksesta tekemä maali. Loppulukemat maalirikkaassa illassa 4-5 ja täydet kolme pistettä Lahteen.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?