Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vasta 16-vuotias Viveca Lindfors toi Suomelle lisäpaikan EM-luisteluun

Urheilu
 
Rio Gandara / HS
Viveca Lindfors on Suomen tuorein naisluistelutähti. Kuva Finlandia Trophysta marraskuulta.
Viveca Lindfors on Suomen tuorein naisluistelutähti. Kuva Finlandia Trophysta marraskuulta. Kuva: Rio Gandara / HS

Suomen Viveca Lindfors suoriutui loistavasti ensimmäisissä aikuisten EM-kilpailuissa Slovakian Bratislavassa ja luisteli kahdeksanneksi 155,49 pisteellä. Lindforsin tämän kauden kansainvälisten kilpailujen ennätyspisteet ovat 157,09.

Tänään 17 vuotta täyttäneenn Lindforsin suoritus tuo Suomelle ensi vuoden EM-kilpailuihin kaksi paikkaa naisten sarjaan.

Lindfors aloitti ohjelmansa hieman haparoiden, mutta luisteli paransi loppua kohti.

”Olin ennen ohjelmaa melko jännittynyt, mutta myös motivoitunut. Halusin saada ohjelman luisteltua mahdollisimman hyvin. Hätäily ja hermostuminen näkyivät ohjelman alussa hyppyjen helpotuksina ja haparointeina alastuloissa, mutta sain itseni aika äkkiä kerättyä ja luisteltua ohjelman vapautuneesti loppuun”, Lindfors kommentoi tiedotteessa.

Hän oli lyhytohjelman jälkeen sijalla 11, mutta vapaaohjelman lopun tason nosto riitti kolmen pykälän sijoitusoparannukseen.

”Olen hieman pettynyt, että teknisesti en päässyt aivan parhaimpaani, mutta kyllä tässä plussan puolelle ehdottomasti jäätiin. Kymmenen parhaan joukkoon pääsy ja kahden kisapaikan lunastaminen ensi vuodelle tuntuu todella hyvältä. Eivätkä ennätyspisteetkään nyt kovin kauas jääneet.”

Pitkään ei Lindfors ehdi suoritustaan tunnelmoida, sillä Tanskassa luistellaan PM-kisat 24.–28. helmikuuta.

EM-kultaa voitti huikealla 215,45 pisteellä Venäjän vasta 16-vuotias Evgenia Medvedeva. Myös toinen ja kolmas sija menivät Venäjälle Elena Radionovan otettua hopeaa 209,99 pisteellä ennen Anna Pogorilayaa (187,05).

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!