Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saksalaisyllättäjä päätti Serena Williamsin voittokulun – uusi nimi grand slam -voittajien kerhoon

Ilman erätappioita finaaliin edennyt Williams haki Australiasta jo seitsemättä titteliään, mutta joutui ensimmäisen kerran poistumaan loppuottelusta häviäjänä.

Urheilu
 
ISSEI KATO / Reuters
Angelique Kerber
Angelique Kerber Kuva: ISSEI KATO / Reuters

Saksan Angelique Kerber otti uransa ensimmäisen tenniksen grand slam -turnausvoiton kaatamalla Yhdysvaltojen Serena Williamsin Australian avointen loppuottelussa erin 6–4, 3–6, 6–4.

Ilman erätappioita finaaliin edennyt Williams haki Australiasta jo seitsemättä titteliään, mutta joutui ensimmäisen kerran poistumaan loppuottelusta häviäjänä. Hän sai onnittelut Kerberiltä ottelun jälkeen.

”Onneksi olkoon Serena kaikesta, mitä olet saavuttanut. Olet todella suuri mestari ja upea ihminen”, Kerber lausui.

”Olin avauskierroksella jo ottelupisteen päässä putoamisesta, ja nyt olen täällä.”

”Tämä on unelmieni täyttymys. Olen tehnyt todella kovasti töitä koko ikäni. Nyt voin sanoa olevani grand slam -voittaja, ja se kuulostaa todella hullulta”, liikuttunut Kerber tunnelmoi.

”Nämä olivat parhaat kaksi viikkoa elämässäni, olen nauttinut tästä turnauksesta todella paljon. Täällä on todellakin maailman parhaat fanit.”

Kerber on ensimmäinen saksalainen grand slam -voittaja sitten legendaarisen Steffi Grafin, joka voitti urallaan 22 grand slam -titteliä. Kerber piti voitollaan maannaisensa myös yksi ykköspaikalla, sillä Williams vaanii edelleen yhden tittelin päässä.

Maailmanlistan ykkönen Williams oli pahassa pulassa kolmannessa erässä. Hän menetti erän ensimmäisen syöttönsä, mutta onnistui murtamaan Kerberin heti ja tasoittamaan pelin. Erän kuudennessa syöttövuorossa Kerber onnistui murtamaan Williamsin toistamiseen ja siirtyi 4–2-johtoon.

Maailmanlistan kuudennelta sijalta kakkoseksi nouseva saksalainen piti oman syöttönsä ja siirtyi 5–2-johtoon. Williams kavensin 3–5:een, mutta Kerber pääsi syöttämään otteluvoitosta.

Williams löysi kuitenkin lyönteihinsä tutun varmuuden ja onnistui toisella murtopallolla kaventamaan pelin 4–5:een. Seuraavassa syöttövuorossa Williams ei kuitenkaan onnistunut tasoittamaan peliä, vaan mestaruus ratkesi ensimmäisellä ottelupallolla Williamsin lyönnin painuttua pitkäksi.

Kerberin voiton avain oli virheiden vähäisyys. Hän teki ottelussa vain 13 helppoa virhettä, kun Williamsin luku oli 40. Yhteensä Kerber voitti 82 pistettä ja Williams 74.

ISSEI KATO / Reuters
Serena Williams joutui tyytymään kakkossijaan ensimmäistä kertaa Australiassa.
Serena Williams joutui tyytymään kakkossijaan ensimmäistä kertaa Australiassa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!