Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hopeamitalisti Roponen kaivoi repustaan yllätyslahjan mestari Pärmäkoskelle

Kärkinelikon ajoissa selvästi enemmän hajontaa kuin viikko sitten maailmancupissa

Urheilu
 
Markku Ulander / Lehtikuva
Krista Pärmäkoski tuuletti uransa neljättä Suomen mestaruutta.
Krista Pärmäkoski tuuletti uransa neljättä Suomen mestaruutta. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Imatra. Naisten kympin (v) mediatilaisuudessa nähtiin lauantaina Imatran SM-hiihdoissa hauska pieni performanssi.

Hopeanainen Riitta-Liisa Roponen saapui paikalle muita mitalisteja myöhemmin. Ensi töikseen hän laski kookkaan reppunsa pöydälle, nosteli sieltä tavaroita ja muun muassa nastalenkkarit.

Lopulta repun uumenista ilmestyi paketti italialaista kahvia. Sen Roponen antoi lahjaksi ylivoimaisesti mestariksi hiihtäneelle kaverilleen Krista Pärmäkoskelle.

Kaksikko oli kuulemma etsinyt kyseistä merkkiä maailmalta, mutta lopulta Roponen löysi sitä kotipaikkakuntansa marketista.

Pärmäkoski ilahtui silmin nähden yllätyksestä.

Pärmäkoski arveli, että Tour de Ski -kiertueen jälkeinen tuhti harjoitusjakso tuotti vasta nyt kunnolla tulosta, kun hän voitti uransa neljännen Suomen mestaruuden.

Pärmäkoski siirtyi suoraan Tourilta Italian Toblachiin omalle leirille ja aloitti siellä vain yhden huilipäivän jälkeen viiden päivän treenikuurin, jonka aikana harjoitustunteja kertyi peräti 18 eli 3–4 tuntia päivässä.

”Hiihdin siellä määrällisesti paljon. Sen jälkeen palauttelin, ja Nove Mestossa en ollut vielä ihan palautunut”, Pärmäkoski sanoi.

Pärmäkoski pystyi omasta mielestään aloittamaan harjoittelun Tourin jälkeen niin pian, koska ei saanut Tourilla itsestään irti niin hyvin kuin aiemmin.

”Mutta totta kai Toblachin jälkeen oli väsymystä, ja se näkyi vielä Nove Mestossa. Tällä viikolla tuntemukset kropassa ovat olleet paljon paremmat.”

Nove Meston kympillä (v) viikko sitten Suomen naiset olivat harvinaisen tasaisia.

SM-kympiltä lievän flunssan takia sivuun jäänyt Kerttu Niskanen oli muita edellä, mutta lauantaina neljä kärkinaista olivat Nove Meston maalissa viiden sekunnin sisällä sijoilla 10–13.

Nyt eroa syntyi selvästi enemmän. Pärmäkoski jätti Riitta-Liisa Roposen 31:n ja Laura Monosen 39 sekunnin päähän. Neljänneksi jäänyt Anne Kyllönen hävisi lähes minuutin.

”Latu ja profiili ovat täällä nopeita, ja nousut eivät ole kovin pitkiä. Sen myötä päätin lähteä kovaa liikkeelle. Viimeisellä ringillä olisi ehkä pystynyt hiihtämään vähän kovempaa. Annoin vähän siimaa, koska ero oli turvallinen. Halusin näyttää, että kunto on ihan hyvä”, Pärmäkoski sanoi.

Pärmäkosken mielestä kausi on ollut toistaiseksi hänen uransa paras. Maailmancupin kokonaiskilpailussa hän on seitsemäntenä ja normaalimatkojen cupissa kuudentena.

”Kausi on ollut paras koskaan sijoituksellisesti, vaikkei ihan sitä, mitä olisi toivonut.”

Roponen oli yhtä hymyä kisan jälkeen.

”Olen onnellinen ja tyytyväinen. Kisa meni ihan kuin suunniteltiin. Rata oli minulle vaikea, koska se vaati niin nopeatempoista hiihtoa ja rytmin pitämistä. Oli yksi kauden parhaista hiihdoista”, Roponen sanoi.

Markku Ulander / Lehtikuva
Riitta-Liisa Roponen ylsi yhteen kauden parhaista suorituksistaan.
Riitta-Liisa Roponen ylsi yhteen kauden parhaista suorituksistaan.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!