Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Matti Heikkinen otti ”pakkovoiton” – superajalle löytyi luonnollinen syy

Urheilu
 
Markku Ulander / Lehtikuva
Matti Heikkinen otti viidennen Suomen mestaruutensa.
Matti Heikkinen otti viidennen Suomen mestaruutensa. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Imatra. Kuumetaudista toipunut Matti Heikkinen voitti lauantaina Imatralla 15 km:n (v) hiihdon Suomen mestaruuden ajalla 30.08,9.

Se on tiettävästi nopein aika, jolla kyseinen matka on SM-tasolla hiihdetty.

Selityksiä ajalle on kolme: Imatran Ukonniemen latu on nopea, keli oli nopea mutta ennen kaikkea rata oli alamittainen.

Miehet hiihtivät neljästi 3,75 km:n pituiseksi ilmoitetun lenkin, mutta todellinen matka oli Heikkisen rannetioetokoneen gps-mittarin mukaan 13,7 kilometriä.

Naisten kympillä hieman aiemmin Krista Pärmäkosken voittoaika oli myös poikkeuksellinen (21.40,7), mutta mestarin rannetietokoneen gps-mittaus näytti matkaksi 9,1 kilometriä. Myös toiseksi sijoittuneella Riitta-Liisa Roposella oli sama matka mittarissaan.

Heikkiselle mestaruus oli uran viides. Hän jätti uransa ensimmäisen SM-hopean saaneen Perttu Hyvärisen 23 sekunnin päähän. Pronssia sai lapsuutensa maisemissa Lari Lehtonen.

”Oli työvoitto. Ennakoin, että tulee raskas kisa, ja sitä se oli. Kuuntelin väliaikoja ja kehoa 1,5 kiekkaa, että ei näytä kovin hyvälle. Sitten sisuunnuin vielä ja ajattelin, että pakko on voittaa. Hyvä kisahan siitä tuli”, sanoi Heikkinen, joka siirtyi johtoon puolimatkassa.

Tour de Skin päätösosuudella Heikkinen oli kolmanneksi nopein ja itse loppunousussa nopein.

Sen reissun jälkeen Heikkinen poti jopa 40 asteen kuumetta ja keuhkoputken tulehdusta. ”Nyt on saatu pahin vaihe ohi. Viime viikon torstaina tein ensimmäisen ulkoilun.”

Sitä ennen hän oli yli viikon täysin levossa.

”Tärkein anti tänään oli, että tämä kertoo perustasosta, että tuollaisenkin taudin jälkeen pystyy suoriutumaan ihan ok. Eihän se todellakaan helppoa ollut.”

Sunnuntain SM-viestin jälkeen Heikkisen seuraava kilpailu on vielä auki. Viikon päästä olisi tarjolla 50 km:n mc-yhteislähtö Oslon Holmenkollenilla, jonka vaativilla laduilla Heikkinen voitti 2011 maailmanmestaruuden 15 km:llä.

”Haavailen siitä, mutta kansainvälinen vauhti on tällä hetkellä niin rajua, että puntaroin sitä vielä. Nyt en ainakaan tänä viikonloppuna jaksaisi hiihtää viittäkymppiä kovaa. Sen verran sairastelu vei terää. Pakko ottaa näistä kisoista se hyöty ja vähän harjoitella. Sitten katsotaan, mitä teen. Sinne ei ole mukava lähteä, jos ei pysty hiihtämään kärjen mukana.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!