Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Happee hallitsi rymistelyn, Viikinkien johto suli Suomen cupin finaalissa

Happee vei Suomen cupin finaalin maalein 7–5. Peter Kotilainen teki hattutempun.

Urheilu
 
Tommi Anttonen
Peter Kotilainen tuuletti ensimmäisen erän maaliaan miesten salibandyn Suomen Cupin finaalipelissä. Kotilainen laukoi Viikinkien verkkoon kolme maalia.
Peter Kotilainen tuuletti ensimmäisen erän maaliaan miesten salibandyn Suomen Cupin finaalipelissä. Kotilainen laukoi Viikinkien verkkoon kolme maalia. Kuva: Tommi Anttonen

Jyväskylän Happee juhli lauantaina seuran historian toista salibandyn Suomen cupin voittoa. Happee kukisti kotiyleisönsä edessä helsinkiläisen Viikingit maalein 7–5 (2–2, 3–2, 2–1).

Viikingeillä oli avaimet voittoon, mutta hukkasi ne. Tasaisen avauserän jälkeen Viikingit siirtyi toisen erän alussa 4–2-johtoon Tero Tiitun ja Harri Forstenin pikamaaleilla. Johto piti kuitenkin vain puoli erää, kun Happee vastasi kolmella osumalla.

Kolmannessa erän alussa Viikinkien järkälemäinen puolustaja Tapio Kinnunen tasoitti komealla laukauksellaan lukemiksi 5–5, mutta Viikinkien ote ei pitänyt nytkään. Vain minuuttia myöhemmin Toni Kuosmanen laukoi Happeelle 6–5-voitto-osuman.

Nyt Happee pelasi johtoasemassa vakuuttavasti, eikä Viikingeillä ollut riittävästi keinoja Happeen ja etenkään sen maalivahdin Tuomas Turusen haastamiseen. Loppulukemat 7–5 viimeisteli Lauri Liikanen kymmenen minuuttia ennen pelin päättymistä.

Happeen voimahahmoja olivat hattutempun laukonut Peter Kotilainen ja 31 laukausta torjunut Tuomas Turunen. Roni Laasonen laukoi Viikingeille kaksi maalia.

Turusen ja Kotilaisen huippupelin lisäksi Happeen voiton takasi hyökkääminen leveällä rintamalla. Jokainen kentällinen onnistui maalinteossa.

Tero Tiitu löysi yhdeksi tappion syyksi oman kentällisensä pelin.

”Emme pärjänneet heidän ykkösviisikkoaan vastaan. Meidän kakkosviisikko veti hyvin ja kolmonenkin hoiti ruutunsa niin kuin näissä otteluissa kuuluu hoitaa, mutta me taisimme jäädä pakkaselle heidän ykkösviisikkoaan vastaan”, Tiitu sanoi HS:lle.

Tiitun mukaan Viikingit ei ollut myöskään aivan hereillä erotuomarien sallivan, mutta selkeän linjan suhteen.

”Enpä muista, olenko koskaan ollut näin sallivassa salibandyottelussa. Pihteihin sai ottaa, sai painia ja mailaankin sai vähän koputtaa, mutta kumpikaan joukkue ei syyllistynyt koiruuksiin”, Tiitu kertasi.

”Happee oli tässä hyvä, ja ehkä me olisimme voineet olla valmiimpia sallittuun kovuuteen.”

Jäähyjä miesten finaalissa tuomittiin vain kolme, joista kaksi Viikingeille.

Tommi Anttonen
Happeen Peter Kotilaisen laukaus uppoaa Viikinkien Santtu Strandbergin taakse.
Happeen Peter Kotilaisen laukaus uppoaa Viikinkien Santtu Strandbergin taakse.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?