Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Somervuori nöyryytti HIFK:ta Helsingissä

IFK taipui jatkoajalla HPK:lle. Voittomaalin laukoi Vojtech Polak.

Urheilu
 
Huippuhetket: HIFK - HPK
Huippuhetket: HIFK - HPK
Töölössä HIFK:n ja HPK:n kohtaaminen oli haluttoman näköistä vääntöä, joka vietiin jatkoajalle asti. Ratkaisijan viitan otti harteilleen Vojtech Polak ja hämeenlinnalaiset ottivat henkisesti tärkeät kaksi pistettä 2–1-vierasvoitolla.

Valmentajaa vaihtanut Hämeenlinnan Pallokerho koulutti jääkiekkoliigassa Helsingin IFK:ta. HPK otti 2–1-jatkoaikavoiton pelissä, jonka piti olla helppo nakki helsinkiläisille.

HPK meni toisessa erässä Eero Somervuoren maalilla 1–0-johtoon. Arttu Luttinen tasoitti kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Jatkoajalla Vojtech Polak ampui 2–1.

”Harvemmin tulos hirveästi valehtelee”, tunnusti IFK:n kapteeni Luttinen ottelusta, joka katkaisi joukkueen seitsemän peräkkäisen voiton sarjan.

Liigan kärjessä olevan HIFK:n peli oli umpisolmussa. Se istui kolme kahden minuutin joukkuerangaistusta, joista jälkimmäinen johti HPK:n voittomaaliin.

HIFK:n peruspelaaminen ontui. Itse asiassa kotijoukkue sai parhaat maalipaikkansa pelattuaan alivoimaa.

Ennen lauantaita HIFK oli tehnyt sarjassa 50 maalia enemmän kuin HPK. Tällä kertaa IFK sortui kehnoon viimeistelyyn, eikä selitykseksi kelpaa maalihai Tomas Zaborskyn poissaolo pelikiellon vuoksi.

Viikolla HPK:n valmennuspestin Pasi Arvoselta perinyt Olli Salo, 32, voitti liigadebyyttinsä. Salo ei hirveästi hihkunut, vaan pysyi asialinjalla. Puheita pudotuspelipaikasta hän piti ennenaikaisina.

”Teemana oli pelirohkeus ja uskallus pysyä kiekossa”, sanoi Salo. ”Matkamme on vasta alussa. Nyt kerätään peleistä hyviä asioita pala kerrallaan ja viedään niitä eteenpäin.”

Sakari Manninen johti HPK:n tehoketjua, jossa laidoilla pelasivat Somervuori ja Polak. Kolmikon yhteenlaskettu pistesaalis oli 2+4.

Somervuori, 36, pelasi vielä joulukuussa Espoo Bluesissa. Hän edusti HIFK:ta 2011-2014.

Illan erikoisuus sattui päätöserän lopulle, kun IFK:n maalivahti Kevin Lankinen kadotti mailansa kaukalon kulmaan. Hän ei rohjennut hakea mailaansa eikä puolustajista ollut apua, koska peliä käytiin HPK-päädyssä.

Tuomaristo ei huomannut, että vaihtopenkki heitti 20 metrin päähän Lankiselle uuden mailan. Se oli rike, josta olisi kuulunut IFK:lle jäähy ja pelirangaistus.

Martti Kainulainen / Lehtikuva
HPK:n uusi päävalmentaja Olli Salo (vas.) juonivat voittoa Matti Tiilikaisen kanssa.
HPK:n uusi päävalmentaja Olli Salo (vas.) juonivat voittoa Matti Tiilikaisen kanssa.
Huippuhetket: Ilves - Blues
Huippuhetket: Ilves - Blues
Tampereella nähtiin tasainen peli Ilveksen ja Bluesin välillä, mutta tehot olivat espoolaisilta hukassa. Toivonen torjui vähätkin Bluesin maalintekopaikat kun taas kotijoukkue teki vähistä paikoistaan maalit. Hannu Toivonen piti 21 torjunnallaan nollapelin Ilveksen selkeässä 3–0-voitossa.
Huippuhetket: JYP - KalPa
Huippuhetket: JYP - KalPa
JYPin kovasta painostuksesta huolimatta KalPa sai pidettyä ottelun tasaisena loppuun asti. Viimeinen tikki jyväskyläläisten voitolle oli lopulta Janne Keräsen 2+2-minuutin jäähy korkeasta mailasta noin puolitoista minuuttia ennen loppusummeria. JYP voitti lukemin 3–2.
Huippuhetket: Pelicans - Ässät
Huippuhetket: Pelicans - Ässät
Illan studiopelissä viime aikoina rämpinyt Pelicans sai vastaansa patapaidat Porista. Tänään kotijoukkue oli kuitenkin koko 60 minuuttia Ässiä parempi ja otti ansaitun 4–0-voiton.
Huippuhetket: SaiPa - KooKoo
Huippuhetket: SaiPa - KooKoo
KooKoo heräsi liian myöhään Lappeenrannassa, kun se nousi maalin päähän alle kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. SaiPa piti loppupelin pintansa ja raapi paikalliskamppailusta 2–1-voiton.
Huippuhetket: Sport - Tappara
Huippuhetket: Sport - Tappara
Sport-Tappara oli vuoristoratamaisesta hallinnan vaihtelusta tasainen kamppailu. Sport hallitsi ensimmäistä erää (3–0) ja Tappara toista (0–3), mutta kolmannessa erässä maaleja tehtiin vuorotellen. Ottelu vietiin 5–5-tilanteessa aina voittolaukauskisaan asti, jossa ottelun vahvemmin aloittanut kotijoukkue oli taitavampi.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!