Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

MM-Lahti ei kuulu Lallukan tulevaisuuden suunnitelmiin

Juha Lallukka jätti kuitenkin takaportin hiukan raolleen. ”Sen olen oppinut vuosien saatossa, että kaikki on elämässä mahdollista.”

Urheilu
 
Markku Ulander / Lehtikuva
Juha Lallukka ei halunnut kertoa, onko hän työelämässä tai mitä muuta tekee. ”Ne jääköön yksityiselämän asioiksi.”
Juha Lallukka ei halunnut kertoa, onko hän työelämässä tai mitä muuta tekee. ”Ne jääköön yksityiselämän asioiksi.” Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Imatra

Sitä norjalaisen ja ruotsalaisen mediariekkumisen massiivisuutta voisi vain arvailla, jos kasvuhormonin käytöstä dopingtuomion saanut hiihtäjä Juha Lallukka ilmoittaisi tavoittelevansa pääsyä vuoden päässä häämöttäviin Lahden MM-kisoihin.

Lallukalla ei ole kuitenkaan MM-Lahtea koskevia aikeita.

”Voin sanoa, ettei ole millään tavalla käynyt mielessä. Tuntuu todella kaukaiselta ajatukselta”, 36-vuotias Lallukka vastasi lauantaina Imatran SM-hiihdoissa HS:n esittämään kysymykseen mahdollisista Lahtea koskevista suunnitelmista.

Hän jätti kuitenkin takaportin hiukan raolleen. ”Elämässä ei kannata sulkea mitään pois sataprosenttisesti. Sen olen oppinut vuosien saatossa, että kaikki on elämässä mahdollista.”

Ylipäätään Lallukalla on tulevaisuus hiihtäjänä hakusessa.

”Täytyy rehellisesti sanoa, ettei ole minkäänlaisia suunnitelmia ollut kilpaurheilun suhteen eikä ole tällä hetkelläkään. Huomenna olen luvannut hiihtää, jos tilanne niin vaatii”, Lallukka sanoi viitaten sunnuntain SM-viestiin.

Lauantaina Lallukka kilpaili ensimmäisen kerran lähes kahteen vuoteen ja kolmannen kerran lähes viiteen vuoteen. Välissä hän oli kahdessa osassa kilpailukiellossa monimutkaisen ja pitkittyneen kasvuhormonitapauksen takia.

Matti Heikkisen voittamalla 15 km:llä Lallukka sijoittui 15:nneksi häviten mestarille puolitoista minuuttia.

Maaliskuussa 2014 Jyväskylän SM-ladulla matka oli kymppi ja voittaja sama. Silloin Lallukka oli seitsemäs ja eroa kärkeen 1.14.

Lallukka kertoi harjoitelleensa kesällä hyvin ja olleensa syksyllä hyvässä kunnossa. Sitten lumiolojen puute jarrutti harjoittelua.

”Olisin ollut varmaan hyvässä kunnossa marraskuun alussa, mutta en saanut lähdetyksi Olokselle kisaamaan. Jäin kotiin hiihtelemään rullilla.”

SM-kisoihin hän päätti lopulta lähteä, koska matka Imatralle on lyhyt.

”Harrastuspohjalta urheilen omaksi iloksi. Kaikki tapahtuu omien fiilisten perusteella, enkä ole olojen perässä juossut. Aika rikkonaista tulee harjoitteluista.”

Mikä saa sinut kuitenkin edelleen treenaamaan?

”Ihmisen on parempi olla, kun pitää itsensä hyvässä kunnossa ja treenaa. Elämä kulkee huomattavasti kirkkaammin ajatuksin, kun viitsii urheilla ja pitää itsensä kunnossa”, Lallukka sanoi ja myönsi olevansa elämäntapaurheilija.

”Varmaan tulen aina treenailemaan, mutta käynkö kisoissa, se on kokonaan toinen juttu.”

Kaksi vuotta sitten Vaajakosken SM-hiihdoissa Lallukan asussa oli kaksi sponsorimerkkiä. Nyt ei näkynyt yhtään.

”Aistin tilannetta niin, että jos olisin halunnut olla itse aktiivinen, varmaan olisin pystynyt panostamaan kilpaurheiluun tosissaan. Olen niin erakoitunut, sulkeutunut ja ennen kaikkea passiivinen ihminen, että jäi hoitamatta.”

Lallukka oli syksyllä 2014 erittäin pettynyt urheilun kansainvälisen välitystuomioistuimen CAS:n tuomioon, jonka mukaan hän oli syyllistynyt dopingrikkomukseen ja käyttänyt kiellettyä kasvuhormonia. ”Se oli yhdenlainen projekti. Parempi kun en lähde sitä puimaan”, Lallukka sanoi Imatralla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!