Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Viikinkien johto suli Happeen rymistelyssä

Viikinkien Tero Tiitun mukaan Happee osasi hyödyntää paremmin erotuomarien sallivan linjan.

Urheilu
 
Tommi Anttonen / Lehtikuva
Happeen Peter Kotilainen laukoi finaalissa kotiyleisön riemuksi kolme maalia. Johannes Jokinen onnitteli maalintekijää.
Happeen Peter Kotilainen laukoi finaalissa kotiyleisön riemuksi kolme maalia. Johannes Jokinen onnitteli maalintekijää. Kuva: Tommi Anttonen / Lehtikuva

Jyväskylän Happee ja Tampereen Classic ovat salibandyn Suomen cupin voittajia.

Happee kukisti kotiyleisönsä edessä viime kauden ykkösen Viikingit maalein 7–5 (2–2, 3–2, 2–1) miesten finaalissa. Classic nujersi puolestaan naisten finaalissa Lappeenrannan NST:n 3–1 (1–0, 1–0, 1–1) lauantaina Jyväskylässä pelatussa cup-tapahtumassa.

Cup-voitto oli Happeelle toinen, Classicille peräti seitsemäs.

Miesten tasainen finaali kääntyi Viikinkien tappioksi keskialueen pallonmenetyksien takia. Happee riisti palloja aktiivisella karvauksellaan ja hyökkäsi tehokkaasti. Joukkueen maalitykki oli Peter Kotilainen kolmella osumallaan.

Myös Viikingeillä riitti paikkoja, mutta Happeen maalivahti Tuomas Turunen pelasi vakuuttavasti. Hän torjui 31 laukausta.

Viikingeillä oli avaimet voittoon. Joukkue siirtyi toisen erän alussa 4–2-johtoon Tero Tiitun ja Harri Forstenin pikamaaleilla. Johto piti kuitenkin vain puoli erää, kun Happee vastasi kolmella osumalla.

Kolmannen erän alussa Viikinkien puolustaja Tapio Kinnunen tasoitti komealla laukauksella lukemiksi 5–5, mutta Viikinkien ote ei pitänyt nytkään. Vain minuuttia myöhemmin Toni Kuosmanen laukoi Happeelle 6–5-voitto-osuman.

Viikinkien Tero Tiitu löysi yhdeksi tappion syyksi oman kentällisensä vaatimattoman pelin.

”Emme pärjänneet heidän ykkösviisikkoaan vastaan. Meidän kakkosviisikko veti hyvin ja kolmonenkin hoiti ruutunsa niin kuin näissä otteluissa kuuluu hoitaa, mutta me taisimme jäädä pakkaselle heidän ykkösviisikkoaan vastaan”, Tiitu sanoi HS:lle.

Tiitun mukaan Viikingit ei ollut aivan hereillä erotuomarien sallivan, mutta selkeän linjan suhteen.

”Enpä muista, olenko koskaan ollut näin sallivassa salibandyottelussa. Pihteihin sai ottaa, sai painia ja mailaankin sai vähän koputtaa, mutta kumpikaan joukkue ei syyllistynyt koiruuksiin”, Tiitu kertasi.

”Happee oli tässä hyvä, ja ehkä me olisimme voineet olla valmiimpia sallittuun kovuuteen.”

Jäähyjä miesten finaalissa tuomittiin vain kolme, joista kaksi Viikingeille.

Viikinkien loppukiri jäi lopussa tehottomaksi, kun laukaukset pysähtyivät Happeen pelaajiin tai suuntauivat Jyväskylän monitoimitalon seinille.

Naisten finaalissa Classic määräsi tahdin alusta alkaen. Tamperelaisten maaleista vastasi maajoukkuekolmikko Nina Rantala, Alisa Pöllänen ja Eliisa Alanko. Classicin mestaruuden avaimia olivat kurinalainen peli ja tehokas viimeistely.

”Olimme se joukkue, joka halusi tänään voittoa enemmän”, Classicin päävalmentaja Vellu Koivunen sanoi tiedotteessa.

Tommi Anttonen / Lehtikuva
Tampereen Classicin naisten salibandyjoukkue juhli Suomen Cupin voittoa voitettuaan finaalipelissä Lappeenrannan NST:n maalein 3-1
Tampereen Classicin naisten salibandyjoukkue juhli Suomen Cupin voittoa voitettuaan finaalipelissä Lappeenrannan NST:n maalein 3-1
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!