Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Novak Djokovic nujersi Andy Murrayn ja rikkoi ennätyksen Australiassa

Urheilu
 
THOMAS PETER / Reuters
Novak Djokovic voitti Andy Murrayn Australian avointen finaalissa sunnuntaina.
Novak Djokovic voitti Andy Murrayn Australian avointen finaalissa sunnuntaina. Kuva: THOMAS PETER / Reuters

Serbian Novak Djokovic voitti sunnuntaina tenniksen Australian avointen finaalissa Britannian Andy Murrayn luvuin 6–1, 7–5, 7–6 (7–3).

Murray ja Djokovic kohtasivat Australian avoimien finaalissa jo neljännen kerran, ja maailmanlistan ykkönen oli neljännen kerran parempi.

Titteli oli Djokovicille ennätyksellisesti jo kuudes Australiassa. Yhteensä hän on voittanut 11 grand slam -titteliä. Vain Ranskan avoimet ovat jääneet valloittamatta, vaikka hän on ollut vuodesta 2012 lähtien kolmesti finaalissa.

Murraylla oli turnauksessa pelien lisäksi muutakin mietittävää, sillä hänen Kim-vaimonsa laskettu aika on käsillä. Asia on ollut esillä koko turnauksen ajan, ja Murrayn ajatukset olivatkin jo kotiinpaluussa.

”Kim, olet ollut legenda kaksi viime viikkoa, kiitos tuestasi. Tulen seuraavalla lennolla kotiin.”

Djokovic kiitti kohteliaasti Murraya kovasta vastuksesta, vaikka kaksi tuntia ja 47 minuuttia kestänyt ottelu ei erityisen jännittäväksi muodostunutkaan.

”Kova ottelu, olet kova mestari ja hyvä ystävä. Sinulle tulee varmasti vielä mahdollisuuksia taistella tästä palkinnosta”, Djokovic lausui.

”Toivotan sinulle ja vaimollesi kaikkea hyvää synnytykseen. Tulet toivottavasti kokemaan tunteita, joita et ole ennen tuntenut

Vuosi sitten Djokovic vei mestaruuden neljässä erässä, mutta nyt kolme riitti paremmuuden ratkaisemiseksi. Murray oli alusta saakka altavastaajana, eikä maailman kahden parhaan pelaajan kohtaamisessa nähtyä toivotunlaista tähtiloistoa.

Djokovic oli vahvempi erityisesti kakkossyötössään ja verkolla. Murray löi enemmän voittolyöntejä (38–28), mutta myös helpoissa virheissä (62–40).

Kolmannen erän katkaisupeli ratkesi Murrayn kannalta surkeasti, kun hän syötti kaksi kaksoisvirhettä. Djokovic puolestaan iski kaksi läpisyöttöä, ja ratkaisi tittelin lopulta näytöstyyliin.

Miesten tämän hetken ylivoimainen ykkönen oli ratkaisuotteluissa vahva. Välierässä meni nurin maailmanlistan kolmonen Roger Federer neljässä erässä, ja finaalissa Murraysta ei ollut lopulta uhkaamaan Djokovicin menoa.

BRANDON MALONE / Reuters
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!