Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hämeenlinna vei viestikultaa – mestarikolmikossa espoolaisuutta ja SM-tason suunnistustaitoa

Maija Hakalan entinen kilpakumppani on nyt suunnistuksen maailmanmestari.

Urheilu
 
Markku Ulander / Lehtikuva
Hämeenlinnan Hiihtoseuran Anni Kainulainen (vas.), Maija Hakala ja Laura Mononen ottivat kultaa SM-viestissä Imatralla.
Hämeenlinnan Hiihtoseuran Anni Kainulainen (vas.), Maija Hakala ja Laura Mononen ottivat kultaa SM-viestissä Imatralla. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Imatra. Maajoukkuehiihtäjä Riitta-Liisa Roponen tiivisti sunnuntaina napakasti asetelman naisten SM-viestissä Imatralla.

”Ei varmaan kenenkään papereissa ollut muuta voittajasuosikkia kuin Hämeenlinna”, hopeajoukkue Oulun Hiihtoseuraa edustava Roponen sanoi viestin jälkeen.

Hämeenlinnan Hiihtoseura hoiti homman ja otti neljännen SM-tittelin viiden vuoden aikana.

Kun avausosuuden hiihtänyt Anni Kainulainen oli lauantain kympillä (v) 13:s, Maija Hakala viides ja ankkuri Laura Mononen kolmas, se kertoo tasosta.

Kisan jälkeen kolmesta kultamitalista kaksi matkasi Espooseen, sillä Monosen lisäksi myös Hakala on nyt espoolainen.

Hakala muutti kesällä lähelle Oittaata, jossa on yleensä Espoon parhaiten hoidetut ladut.

Jos Suomen parhaitten naishiihtäjien kesken järjestettäisiin kunnon suunnistuskilpailu, sen veisi todennäköisesti Hakala.

Hänellä on juniorisarjoista useita henkilökohtaisia SM-mitaleita, joukossa oman tilastomuistin mukaan ainakin yksi mestaruus.

Viime kesänä Venlojen viestissä Hakala tuli avausosuudelta sijalla 29 ja jätti Krista Pärmäkosken (50:s) kahden minuutin päähän.

”Muistissa on vielä suunnistustaitoa. Kyllä sitä lajivalintaa pienenä mietin, mutta tämä hiihto kiehtoi enemmän, koska tämä on olympialaji. Lajit olivat tosi tasaväkiset, ja molemmat olivat tärkeitä alle 18-vuotiaana. Muutama kesä jäi väliin, kun olin sairaana. Oikeastaan kaksikymppiseksi asti suunnistin aika paljon”, Hakala kertoi lajivalinnastaan.

Hakala käy edelleen harjoituskaudella iltarasteilla.

Suunnistuksessa Hakalan kovimpia kilpakumppaneita oli Anni-Maija Fincke, joka nyt on viestisuunnistuksen kaksinkertainen maailmanmestari.

Hiihtäjänä Hakala on heti maajoukkueen takana. Esimerkiksi lauantain SM-kympillä (v) hän sijoittui viidenneksi neljän maajoukkuenaisen perässä.

”Monena vuotena on ollut aika paljon vaivoja ja sairasteluja. Viime vuosi oli hyvä. Tälle vuodelle on taas selvästi tullut kehitystä, kun olen pysynyt terveenä.”

Hakala myöntää, että motivaatio on ollut välillä tiukilla.

”Olen kuitenkin kehittynyt koko ajan. Tiedän, että minulla on varaa parempaan. Toki motivaatio kärsii välillä, kun ei aina pääse sinne minne on uskonut ja kuvitellut pääsevänsä ja mihin rahkeet riittää. Silloin tulee niitä hetkiä, jolloin miettii, miten pääsen eteenpäin ja kehityn paremmaksi.”

SM-viesti onkin Hakalalle monen muun kansallisen tason hiihtäjän tavoin erittäin tärkeä kilpailu.

Hakalan ympäristö- ja energiatekniikan diplomi-insinöörin tutkintoon valmistavat opinnot Tampereen teknillisessä yliopistossa ovat lopputyötä vaille.

Naisten viesti ratkesi ankkuriosuudella, kun Mononen ajoi nopeasti kiinni Oulun Heli Heiskasen 20 sekunnin etumatkan ja meni menojaan. Pronssia sai Vuokatti Ski Team.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?