Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Taiwon kanuunalaukaus pilkulta toi voiton HJK:lle liigacupin avauksessa

HJK joutui vajaamiehiseksi puoleksi tunniksi Lum Rexhepin ulosajon jälkeen.

Urheilu
 
Martti Kainulainen / Lehtikuva
Taye Taiwo teki voittomaalin liigacupin ottelussa IFK Mariehamnia vastaan.
Taye Taiwo teki voittomaalin liigacupin ottelussa IFK Mariehamnia vastaan. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Veikkausliigan tulisin laukaus löytyy HJK:n laitapakilta Taye Taiwolta. Hänen muulinpotkunsa tielle tuskin kukaan halua joutua.

Sunnuntaina Talissa IFK Mariehamnin Marc Nordqvist sai poimia Taiwon rangaistuspotkusta laukoman pallon maalistaan 70. minuutilla. Maalivahti luki hyvin pilkun suunnan, mutta torjuntayritys jäi vajaaksi.

Taiwon pilkkumaali jäi ottelun ainokaiseksi, kun HJK avasi liigacupin 1–0-voitolla IFK Mariehamnista.

Molempien joukkueiden pelissä oli vielä luonnollisesti hakemisen makua tässä vaiheessa kautta. IFK Mariehamn aloitti ottelun hyvin, mutta hukkasi maalipaikoissaan viimeiset syötöt. HJK taas ei saanut riittävästi rakenneltua maalipaikkoja, kun joukkue hukkasi palloja paljon jo pelinrakenteluvaiheessa. Avausjaksolla Atom Tanaka hukkasi pari kertaa maalipaikassa pallon.

Ottelun käännekohdaksi muodostui lopulta HJK-toppari Lum Rexhepin ulosajo 60. minuutilla toisen varoituksen seurauksena. Rexhepi on aina tunnettu hieman virhealttiina pelaajana, ja liigacupin avauksessa varomaton peli kostautui.

HJK pystyi vajaamiehisenäkin hyvään puolustuspeliin, ja vastahyökkäysjoukkueena tunnettu IFK ei puolestaan osannut hyödyntää ylivoimaansa. IFK Mariehamnin päävalmentajan Peter Lundbergin mukaan hänen joukkueensa menetti muodon ja pelitempon ylivoimalla.

Rexhepi on HJK:n taitavassa joukkueessa ehkä heikoin syöttäjä, mutta pääpelissä puolestaan parhaimmistoa. Virheet karsimalla hän muodostaisi hyvän toppariparin Ville Jalaston kanssa. Entiset Honka-pelaajat siirtyivät HJK:hon Norjasta. Jalasto loisti rauhallisuudellaan, pelivarmuudellaan ja tarvittaessa kovuudellaankin. Toppariparia täydentävät hyvin laitapakit Taiwo ja Sebastian Sorsa.

HJK:n päävalmentajan Mika Lehkosuon mukaan hänen joukkueeltaan puuttui vielä pelirohkeutta pelinavaamisessa. HJK purki IFK:n prässin turhan usein pitkillä palloilla, jotka päätyivät IFK:n topparien Jani Lyyskin ja Kristian Kojolan päähän.

”Siinä jäi parantamisen varaa seuraaviin peleihin. Haluaisimme edetä alhaalta rakennellen eteenpäin. Prässäämisessä olimme myös arkoja avausjaksolla. Päästimme IFK:n haluamaansa muotoon ja keskittämään meidän rangaistusalueelle”, Lehkosuo kertoi.

HJK:n keskikentän puolustavilla pelaajilla Obed Malololla ja Vincent Onovolla on vielä petrattavaa prässin ohjaamisessa. Se kuului myös Lehkosuon huudoissa pelaajille.

”Obi, puhu prässit itse, ettei minun tarvitse huutaa”, Lehkosuo ohjeisti Maloloa pelin aikana.

Liigacupin pelit ovat hyvä mittari HJK:n nuorille pelaajille mitata kovuuttaan ja osaamistaan kovemmassa peliympäristössä, kuin mihin he ovat tottuneet Klubi-04:n riveissä Kakkosessa.

”Sama trendi jatkuu heillä. He eivät kumartele kokeneempia pelaajia. He ovat pelanneet viime vuonna lähes samalla tavalla kuin edustusjoukkue, ja se näkyy. He ovat siinä mielessä valmiita. Suuri kiitos Klubi-04:n valmennusryhmälle”, Lehkosuo kertoi.

HJK:n nuorista pelaajista vasempana laitahyökkääjänä pelannut Lassi Lappalainen, 17, näytti sopeutuvan hyvin liigacupin vauhtiin ja hän pystyi myös hieman kookkaampana pelaajana vastaamaan IFK:n fyysisten pelaajien haasteeseen.

Lappalaisen mukaan vajaalla pelaaminen ei tuottanut suuria vaikeuksia HJK:lle.

”Hyökkäyspeli kärsi, mutta puolustaminen meni sujuvasti”, Lappalainen sanoi.

Lappalainen myönsi, että alussa joukkueeseen sopeutuminen oli vaikeata.

”Treeneissä pelattiin kovempaa. Parin kuukauden jälkeen sopeutuminen on mennyt hyvin. Fysiikka minulla on ok, joten pystyn vääntämään isompiakin pelaajia vastaan”, Lappalainen kertoi.

Siirtohuhujen kohteena ollut HJK:n Gideon Baah ei ollut ottelussa, koska hän oli sairaana.

Martti Kainulainen / Lehtikuva
Lassi Lappalainen sopeutui hyvin HJK:n peliin. Vastassa Mariehamnin Gabriel Petrovic.
Lassi Lappalainen sopeutui hyvin HJK:n peliin. Vastassa Mariehamnin Gabriel Petrovic.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?