Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vantaan Hiihtoseuran aloittaja sai astmakohtauksen ja lisähappea – muut miehet repivät joukkueen SM-pronssille

Mestarijoukkue Vuokatti pysähtyi katsomaan dramaattista taistelua.

Urheilu
 
Markku Ulander / Lehtikuva
Vantaan Hiihtoseuran joukkue otti pronssia joukkueella Anssi Pentsinen (vas.), Waltteri Vinkaharju, Janne Stenbäck ja Matti Heikkinen.
Vantaan Hiihtoseuran joukkue otti pronssia joukkueella Anssi Pentsinen (vas.), Waltteri Vinkaharju, Janne Stenbäck ja Matti Heikkinen. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Imatra. Vantaan Hiihtoseuran eteneminen SM-viestin pronssijoukkueeksi oli sunnuntaina Imatralla niin dramaattinen, että jopa Vuokatti Ski Teamin mestarinelikko ja hopeaa saanut Kouvolan Hiihtoseuran miehistökin keskeyttivät juhlintansa voidakseen seurata, kuinka käy.

Vantaan ja Oulun Hiihtoseuran kamppailu kolmannesta sijasta toi eniten jännitettä muuten odotusten mukaan sujuneeseen viestiin.

Vantaan maajoukkuehiihtäjä Matti Heikkinen kukisti loppukirissä Oulun melkein maajoukkuetason miehen Kusti Kittilän, joka on myös Suomen parhaita maastopyöräilijöitä.

Heikkinen kertoi laskeneensa, että hän ja Imatran Urheilijoiden Lari Lehtonen saavuttavat Kittilän ennen ns. valmentajakukkulaa vajaa kilometri ennen maalia.

”Se ei ihan onnistunut ja oli pakko tehdä oma ratkaisu, että saan Kustin kiinni. Siitä tuli mukava hiihtoelämys” Heikkinen sanoi.

Heikkinen ja Kittilä ottivat kontaktia ennen nousua hiihtostadionille.

”Yritin sisäkautta, mutta jäin siinä noin kahdeksan kiloa tappiolle. Sitten jouduin menemään ulkokautta”, Heikkinen kuvasi ratkaisua.

Vantaan viesti alkoi karmeasti, kun ensimmäistä kertaa ykkösjoukkueessa hiihtänyt Janne Stenbäck sai myöhemmän diagnoosin mukaan tiettävästi jonkinlaisen astmakohtauksen jo parin kilometrin jälkeen.

”Alku tuntui tosi hyvältä, mutta sitten tuli seinä vastaan. Huono olo alkoi nousta keuhkojen kautta päähän. Loput seitsemän kilometriä sai taistella, että pysyi pystyssä. On aika ristiriitaiset fiilikset. Tuntuu, etten ole mitalia ansainnut. Tuli kauden huonoin hiihto, melkein pohjanoteeraus”, sanoi Stenbäck, joka tuli vaihtoon sijalla 34 ja ja 2.35 kärjen takana.

Stenbäck kannettiin pois vaihtoalueelta. Lääkärin hoteissa hän sai lisähappea ja oman kuvauksensa mukaan ”jotain avaavaa” lääkettä.

Seuraavilla osuuksilla Anssi Pentsinen nousi 13:nneksi (osuuden kolmanneksi nopein) ja Waltteri Vinkanharju kahdeksanneksi (toiseksi nopein).

”Tämä oli Jannelle kova koulu, mutta Anssi ja Waltteri paikkasivat niin hyvin, että saatiin tavoite täyteen”, Heikkinen summasi.

Heikkistäkin nopeampi ankkuri oli Lehtonen, joka ei saanut työstään palkintoa vaan joutui taipumaan viidenneksi.

Vuokatille mestaruus oli pitkässä viestissä neljäs peräkkäin ja vuodesta 2007 lähtien ensimmäinen, jossa Sami Jauhojärvi ei ollut mukana.

Jauhojärvi ei toipunut viikontakaisesta vatsataudista ajoissa kilpailukuntoon.

Nyt mestarinelikon muodostivat Mikko Koutaniemi, Iivo Niskanen, Teemu Härkönen ja Martti Jylhä.

Markku Ulander / LEhtikuva
Vuokatti Ski Team Kainuu voitti kultaa joukkueella Iivo Niskanen (vas.), Mikko Koutaniemi, Teemu Härkönen ja Martti Jylhä.
Vuokatti Ski Team Kainuu voitti kultaa joukkueella Iivo Niskanen (vas.), Mikko Koutaniemi, Teemu Härkönen ja Martti Jylhä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!