Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Siirtoaika umpeutuu huomenna – isot rahat odottavat yhä ottajaansa

Urheilu
 
Andres Stapff / Reuters
Alexandre Pato siirtyi Corinthiasista Chelseaan.
Alexandre Pato siirtyi Corinthiasista Chelseaan. Kuva: Andres Stapff / Reuters
Fakta

Valioliigan siirtoja

 Arsenal. Tulleet: Mohamed Elneny (Basel, 6,6 Me)

 Chelsea. Tulleet: Alexandre Pato (Corinthias, laina), Matt Miazga (New York Red Bulls). Lähteneet: Ramires (Jiangsu Suning), Wallace (Gremio, laina), Papy Djilobodji (Werder Bremen, laina).

 Leicester City. Tulleet: Demarai Gray (Birmingham, 5 Me), Daniel Amartey (FC København, 6,6 Me), Daniel Iversen (Esbjerg).

 Liverpool. Tulleet: Marko Grujic (Crvena Zvezda, 6,7 Me), Steven Caulker (QPR, laina).

 Manchester United. Tulleet: Adnan Januzaj (Dortmund, laina päättyi). Lähteneet: Ashley Fletcher (Barnsley, laina), Ben Pearson (Preston), Victor Valdes (Standard Liège, laina).

Jalkapallon siirtoaika umpeutuu Euroopan suursarjojen osalta maanantain ja tiistain välisenä yönä, ja vaikka todellisia jättiluokan siirtoja ei kesän tahtiin ole nähtykään, on yleissuuntaus markkinoilla selvä: rahaa liikkuu vuosi vuodelta enemmän.

Valioliigan seurat ovat astuneet vaurauden piiriin nopeasti, ja viime vuoden alussa solmittu kolmivuotinen tv-sopimus nosti sarjan täysin omaan luokkaansa. Vuodet 2016–19 kattava sopimus on arvoltaan yli viisi miljardia puntaa, eli noin seitsemän miljardia euroa, kun vielä kymmenen vuotta sitten arvo oli vain viidenneksen tästä.

Englantilaisjoukkueet ovatkin maksukykynsä ansiosta onnistuneet houkuttelemaan alati nimekkäämpiä pelaajia ja valmentajia riveihinsä. Ei siis ihme, että esimerkiksi Euroopan tämän hetkin kuumin valmentaja Pep Guardiola on suuntaamassa Englantiin Bayern München -pestin päätyttyä ensi kesänä.

Vain Espanjan jättiläiset Real Madrid ja Barcelona, Ranskan suuri yksinäinen Paris Saint-Germain ja Saksan valtias Bayern München pystyvät tosissaan kilpailemaan brittiseurojen kanssa siirto- ja palkkamarkkinoilla.

Nuoret jalkapallolupaukset ovat yhä suuremmissa määrin markkinatavaraa, jolta odotetaan panosta joko kentälle tai vaihtoehtoisesti seuran pankkitilille. Ilmiön kärjistyminen näkyy erityisesti lupaavien pelaajien houkuttelemisessa ja sopimusten tekemisessä alaikäisten kanssa.

Espanjassa madridilaisseurat Real ja Atlético ovat pulassa värvättyään alle 18-vuotiaita pelaajia, ja Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa mätkäisi seuroille puolentoista vuoden mittaisen pelaajasiirtokiellon. Seurat valittivat päätöksestä, mutta Barcelonan esimerkki ei anna kovin paljon toivoa. Barçan valitus hylättiin, seura kärsi kahden siirtoikkunan pannansa ja sai rekisteröidä pelaajia vasta tämän vuoden alusta alkaen.

Real ja Atlético saavat vielä maanantain aikana vahvistaa miehistöjään ennen siirtorajoitusten astumista voimaan, joten ei olisi ihme, vaikka joukkueet tekisivät isojakin kauppoja viimeisten tuntien aikana.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?