Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Djokovic päästi Murrayn pikaisesti kotiin

Maailman ykkönen voitti jo kuudennen tittelinsä Australiassa.

Urheilu
 
THOMAS PETER / Reuters
Andy Murray onnitteli jo neljännen kerran Novak Djokovicia Australian avointen finaalin jälkeen.
Andy Murray onnitteli jo neljännen kerran Novak Djokovicia Australian avointen finaalin jälkeen. Kuva: THOMAS PETER / Reuters

Serbian Novak Djokovic voitti sunnuntaina tenniksen Australian avointen finaalissa Britannian Andy Murrayn luvuin 6–1, 7–5, 7–6 (7–3).

Murray ja Djokovic kohtasivat Australian avoimien finaalissa jo neljännen kerran, ja maailmanlistan ykkönen oli neljännen kerran parempi.

Titteli oli Djokovicille ennätyksellisesti jo kuudes Australiassa. Yhteensä hän on voittanut 11 grand slam -titteliä. Vain Ranskan avoimet ovat jääneet valloittamatta, vaikka hän on ollut vuodesta 2012 lähtien kolmesti finaalissa.

Murraylla oli turnauksessa pelien lisäksi muutakin mietittävää, sillä hänen Kim-vaimonsa laskettu aika on käsillä. Asia on ollut esillä koko turnauksen ajan, ja Murrayn ajatukset olivatkin jo kotiinpaluussa.

”Kim, olet ollut legenda kahden viikon ajan, kiitos kaikesta tuestasi. Tulen seuraavalla lennolla kotiin”, tunnekuohun vallassa ollut Murray lausui.

Djokovic kiitti kohteliaasti Murraya kovasta vastuksesta, vaikka kaksi tuntia ja 47 minuuttia kestänyt ottelu ei erityisen jännittäväksi muodostunutkaan.

”Olet kova mestari ja hyvä ystävä. Sinulle tulee varmasti vielä mahdollisuuksia taistella tästä palkinnosta”, Djokovic lausui.

”Toivotan sinulle ja vaimollesi kaikkea hyvää synnytykseen. Tulet toivottavasti kokemaan tunteita, joita et ole ennen tuntenut.”

Vuosi sitten Djokovic vei mestaruuden neljässä erässä, mutta nyt kolme riitti paremmuuden ratkaisemiseksi. Murray oli alusta saakka altavastaajana, eikä maailman kahden parhaan pelaajan kohtaamisessa nähty toivotunlaista tähtiloistoa.

Djokovic oli vahvempi erityisesti kakkossyötössään ja verkolla. Murray puolestaan löi enemmän voittolyöntejä (38–28), mutta myös helppoja virheitä (62–40).

Kolmannen erän katkaisupeli ratkesi Murrayn kannalta surkeasti, kun hän syötti kaksi kaksoisvirhettä. Djokovic puolestaan iski kaksi läpisyöttöä, ja ratkaisi ottelun vakuuttavasti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!