Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vitsiäänestyksen voittajasta tuli NHL:n tähdistöottelun ykköstähti

NHL:n johto yritti estää Scottia osallistumasta otteluun.

Urheilu
 
Christopher Hanewinckel / USA TODAY SPORTS
Pacific-divisioonan joukkueen kapteeni John Scott menossa pukuhuoneeseen tyttärensä kanssa sen jälkeen, kun hän oli voittanut tähdistöottelun arvokkaimman pelaajan palkinnon Nashvillessä.
Pacific-divisioonan joukkueen kapteeni John Scott menossa pukuhuoneeseen tyttärensä kanssa sen jälkeen, kun hän oli voittanut tähdistöottelun arvokkaimman pelaajan palkinnon Nashvillessä. Kuva: Christopher Hanewinckel / USA TODAY SPORTS

Jääkiekkoliiga NHL:n tähdistöottelussa yllätysnimi, vitsiäänestyksestä otteluun päässyt John Scott, 33, teki kaksi maalia sunnuntaina ja tuli valituksi ottelun tärkeimmäksi pelaajaksi.

Kanadalaislaituri nostettiin ottelun jälkeen supertähti-joukkuekavereidensa olkapäille sen jälkeen, kun hän oli auttanut Pacific-divisioonan joukkuetta voittamaan miljoonan dollarin pääpalkinnon.

”Tämä on ollut mahtavaa. Olette olleet uskomattomia”, Scott kertoi faneille, jotka huusivat ”MVP [ottelun tärkein pelaaja]” samaan aikaan, kun muut pelaajat hakkasivat mailojaan jäähän.

Kaikki lähti vitsiäänestyksestä. NHL-fanit halusivat nähdä, miten viisi NHL-maalia urallaan tehnyt kaukalopoliisi pärjäisi kolmea vastaan kolmea -pelissä supertähtien seassa. Vielä ennen faniäänestyksen päättymistä NHL pyysi häntä vetoamaan faneihin, että he eivät äänestäisi häntä. Scott teki työtä käskettynä, koska uskoi olevansa väärässä paikassa tähdistöottelussa.

Vitsi oli kuitenkin lähtenyt jo käsistä, fanit olivat ryhmittyneet Scottin tueksi ja hän tuli valituksi fanien äänestyksestä Pacific-divisioonan kapteeniksi tähdistöotteluun.

Kun äänestys oli päättynyt, Scott halusikin pelata tähdistöottelussa.

”Aluksi suhtauduin koko asiaan kielteisesti, mutta nyt ajattelen, että menen pitämään hauskaa otteluun”, Scott kertoi ESPN:lle äänestyksen jälkeen.

Scott pelasi Arizona Coyotesissa, kunnes 15. tammikuuta Coyotes kauppasi hänet Atlantin divisioonan Montrealiin. Scott tiesi, että se voisi tarkoittaa sitä, että hän ei pääsisi pelaamaan.

NHL:n johto yritti estää Scottia osallistumasta otteluun. Hänen lapsiinsa vetoaminen oli viimeinen niitti.

”Luuletko, että lapsesi olisivat ylpeitä tästä? Se riitti. En ehkä ansaitse olla tähdistöottelussa, mutta he eivät arvioi, ovatko vaimoni tai lapseni ylpeitä minusta”, Scott kertoi Players Tribune -verkkosivustolla julkaistussa kolumnissaan.

NHL pyörsi lopulta päätöksensä olla päästämättä Scottia otteluun. Liiga joutui taipumaan fanien painostuksesta.

Scottin tarina päättyi kuin Hollywoodin menestyselokuva. Bridgestone-areenan loppuunmyyty katsomo, 17 006 katsojaa, huusi John Scottin nimeä tähdistöottelun viimeiset minuutit.

”En aio valehdella. Tämä on varmasti yksi elämäni parhaimmista viikonlopuista”, Scotte kertoi ottelun jälkeen.

Parimetristä Scottia pidettiin ennen ottelua yhtä sopivana tähdistöottelun uuteen nopeaan kolmea vastaan kolmea -peliin kuin norsua posliinikauppaan. Epäilyistä huolimatta Scott teki maalin 47 sekuntia pelin aloituksesta, ensimmäisessä vaihdossaan.

”En odottanut tekeväni maalia ensimmäisessä vaihdossa. Ei tällaista tarinaa voisi edes keksiä”, Scott sanoi.

Scott teki toisen maalinsa ajassa 13.27.

Players Tribune -verkkosivuston kolumnissa Scott kertoi, ettei koskaan halunnut NHL:ään tappelijaksi, parempien pelaajien suojelijaksi.

”Tajuan kyllä, että olen kaksi metriä pitkä. Kaikkien ensimmäinen kysymys on aina ollut, että löitkö vastustajia jo juniorikiekkoilussa. En tietenkään. Olin puolustava puolustaja. En koskaan paras pelaaja. Valmentajat sanoivat minulle aina, että olen liian iso ja hidas”, Scott kertoi.

Tähdistöottelun muutos jäi Scottin esityksen ja palkinnon varjoon.

”Hän on todennäköisesti pää pilvissä. Se on oikein”, tähtipuolustaja P.K. Subban sanoi.

Scottin vaimon laskettu aika kaksosten syntymälle on ensi viikolla, ja synnytys tuplaa Scottin perheen lapsiluvun.

”En olisi koskaan voinut uskoa, että fanit olisivat tällä tavalla tukenani. En voi sanoin kuvailla tunteitani”, Scott sanoi.

Christopher Hanewinckel / USA TODAY SPORTS
Joukkuekaverit nostivat John Scottin olkapäilleen tähdistöottelun jälkeen.
Joukkuekaverit nostivat John Scottin olkapäilleen tähdistöottelun jälkeen.
Aaron Doster / USA TODAY SPORTS
Tällaisesta näystä Scott on tullut tunnetuksi uransa aikana. Montreal Canadiensin John Scott (28) tappeli Chicago Blackhawksin Patrick Kanen (28) kanssa 31. tammikuuta 2016.
Tällaisesta näystä Scott on tullut tunnetuksi uransa aikana. Montreal Canadiensin John Scott (28) tappeli Chicago Blackhawksin Patrick Kanen (28) kanssa 31. tammikuuta 2016.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?