Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Messi haluaa tavata muovipussipaitaisen afgaanipojan

Pojan ja tähtipelaajan tapaamista yritetään järjestetään Eurooppaan.

Urheilu
 
ALBERT GEA / REUTERS
Lionel Messi esitteli maailman parhaan jalkapalloilijan palkinto Barcelonan ottelussa.
Lionel Messi esitteli maailman parhaan jalkapalloilijan palkinto Barcelonan ottelussa. Kuva: ALBERT GEA / REUTERS

Viisivuotias Murtaza Ahmadi on argentiinalaisen jalkapallotähden Lionel Messin suuri fani, mutta suosikkipelaajan pelipaitaan ei köyhällä perheellä riitä varoja.

Afganistanissa Kabulin lähellä Ghaznin maakunnassa asuva viisivuotias poika on aidon pelipaidan sijasta sonnustautunut muovista tehtyyn pelipaitaan. Murtazan 15-vuotias veli Homayoun teki pikkuveljelleen sinivalkoraidallisen muovipaidan,johon on tussattu Messin nimi. Kuva Murtazasta paidassa päätyi Facebookiin tammikuun puolivälissä, ja kuvan jälkeen Murtazasta tuli tunnettu kansainvälisesti.

Lionel Messin isä, Jorge Messi kertoi uutistoimisto AFP:lle, että tähtipelaaja tietää kuvista, joista on tullut ilmiö sosiaalisessa mediassa ja ”haluaa tehdä jotain” nuoren faninsa hyväksi.

Afganistanin jalkapalloliitto kertoi maanantaina, että Messi on halukas tapaamaan Murtazan niin pian kuin mahdollista, vaikka mitään paikkaa tai aika ei ole vielä sovittu.

”Messi on ollut yhteydessä liittomme järjestääkseen tapaamisen nuoren pojan kanssa”, liiton tiedottaja Sayed Ali Kazemi kertoi AFP:lle.

”Katsotaan, järjestyykö tapaaminen Afganistanissa vai matkustaako poika Espanjaan vai tapaavatko he jossain muussa maassa.”

FC Barcelona ei ole kommentoinut asiaa.

Tapaaminen Afganistanissa olisi turvallisuusriski tähtipelaajalle. Espanjan lähetystö Kabulissa kertoi, että se tekisi kaiken mahdollisen, jotta pojalle järjestyisi tapaaminen Euroopassa.

Murtazan maanviljelijäisä myönsi, että hänellä ei ole ollut varaa ostaa Messin paitaa pojalle, joka on pelannut jalkapalloakin vain puhjenneella pallolla.

Muovipusseista tehdyssä paidassa pelaavan pojan kuva on koskettanut jalkapallofaneja laajalti maailmalla. Taliban-hallinnon aikana urheilua ei pahemmin harrastettu Afganistanissa. Kabulin stadion tuli tunnetuksi areenana, jolla pantiin täytäntöön telotus- ja kivitystuomioita. Jalkapallo on edelleen sodan runteleman maan suosikkiurheilu.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!