Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Odotetut valinnat

Urheilu
 
Heikki Miettinen

Nuorien Patrik Laineen, 17, ja Sebastian Ahon, 18, valintaa jääkiekon A-maajoukkueeseen voi pitää odotettuna.

Näytöt nuorten MM-turnauksessa olivat niin vakuuttavat, että pakkohan heidät on testata miesten kaukaloissa. Liigassa he pärjäävät, jopa dominoivat, mutta maaottelutaso selviää vain astumalla leveistä ovista sisään.

Laine ja Aho kuuluvat historian nuorimpiin pelaajiin tällä tasolla, mutta sen takia heitä ei ole valittu. Poikkeuksellinen erikoisosaaminen toi heille paikan Leijoniin.

Ahon peliäly, taidot ja kokonaisnäkemys riittävät komeasti Liigassa, kenties myös maajoukkueessa. Laine on taitava käsistään, mutta vielä astetta laadukkaampi laukojana.

Nuorten maajoukkueessa Laineen laukaus oli ratkaisu monissa ylivoimatilanteissa. Yhtä hyvin tarkat ja kovat vedot voivat avata solmuja Leijonissa.

Sitäkään ei pidä vähätellä, että nuoren pelaajan valinta Leijoniin voi olla monivuotinen palvelus maajoukkueelle.

On oletettavaa, että NHL kutsuu Ahoa ja Lainetta melko pian. Silloin edetään sen kalenterin mukaan, mutta kumpikaan ei koskaan unohda sitä hetkeä, kun päävalmentaja Kari Jalonen soitti ja esitti ensimmäisen kutsun A-maajoukkueeseen. Ensimmäinen kerta on aina ensimmäinen.

Suomessa ja ylipäätään eurooppalaisessa kiekkoilussa maajoukkuepelien juuret kaivautuvat syvälle. Sieltä löytyvät väylät, jotka avaavat monille tien Pohjois-Amerikkaan ja sitä kautta NHL:ään.

Nuorten lupausten valinnalla Jalonen teki tieten tai tahtomattaan palveluksen tuleville päävalmentajille. Nyt valittu kaksikko, Jesse Puljujärvi ja monet muut tuoreet maailmanmestarit pelaavat vielä parikymmentä vuotta.

Heitä kaikkia A-maajoukkue tarvitsee.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!