Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pastor Maldonadon rahat eivät riitä enää F1-sarjaan

Pastor Maldonado ilmoitti maanantaina, että ei aja ensi kaudella formula ykkösissä. Hänet korvaa tanskalainen Kevin Magnussen.

Urheilu
 
Helsingin Sanomat
Williams F1
Pastor Maldonado ajoi kaudella 2013 Williamsilla, ja voitti tallissa myös ainoan F1-kisansa.
Pastor Maldonado ajoi kaudella 2013 Williamsilla, ja voitti tallissa myös ainoan F1-kisansa. Kuva: Williams F1

Yhden osakilpailun F1-urallaan voittanut venezuelalainen Pastor Maldonado ilmoitti maanantaina, että ei ole mukana F1-sarjassa kaudella 2016. Maldonadon korvaa Renaultin F1-tallissa tanskalainen Kevin Magnussen, joka on mediatietojen mukaan jo allekirjoittanut sopimuksen.

Maldonado tunnetaan kohtalaisen nopeana, mutta myös varsin kolariherkkänä kuljettajana. Tämä ei kuitenkaan koitunut hänen kohtalokseen, vaan mitä ilmeisemmin öljyn alhainen hinta maailmanmarkkinoilla.

Venezuelan valtion öljy-yhtiön PDVSA on tukenut Maldonadon F1-uraa kymmenillä miljoonilla dollarilla, mutta nyt rahahanat ovat tyrehtyneet öljyn hinnan romahdettua. Britannian yleisradio BBC uutisoi jo kaksi viikkoa sitten, että PDVSA:n sponsorimaksut Renaultille olivat olleet pitkään myöhässä.

”Kerron teillä tänään äärimmäisen nöyränä, että en ole mukan F1-sarjassa kaudella 2016”, Maldonado kirjoitti Twitter-tilillään yli 700 000 seuraajalleen.

”Kiitän teitä kaikkia saamastani tuesta, intohimosta ja tulevaisuuteni puolesta kokemastanne huolenpidosta.”

Maldonadon korvaava Magnussen oli McLarenin kisakuljettaja kaudella 2014. Viime kaudella hän toimi tallin testikuljettajana ja ajoi avauskisan, kun Fernando Alonso toipui aivotärähdyksestä.

Renaultin toinen kuljettaja maaliskuussa Melbournen kisalla alkavalla kaudella on britti Jolyon Palmer.

Veneuzuelan valtio on tukenut vahvasti öljy-yhtiönsä kautta Maldonadon F1-paikkaa. Formula 1 oli presidentti Hugo Chavezin suosikkilaji, ja Maldonado sai hänen avullaan valtion öljy-yhtiön sponsorikseen.

Chavez kuoli vuonna 2013, mutta Maldonadon tukeminen on jatkunut myös nykyisen presidentin Nicolas Maduron kaudella. Nyt Venezuelan talous on kuitenkin aiempaakin pahemmissa ongelmissa öljynhinnan halpenemisen takia.

”Minulla on enemmän kuin paljon velvollisuuksia. Olen ainoa Venezuelan kansalainen, jolla on F1-auto allaan. On vaikeaa pitää kaikki tyytyväisenä”, Maldonado sanoi CNN:n haastattelussa 2013.

Maldonado myönsi, että presidentti Chavez auttoi häntä niin kuin monia muitakin venezuelalaisia autourheilijoita eteenpäin urallaan.

Maldonado tunnetaan melko nopeana, joskin epätasaisena ja paljon kolaroivana kuljettajana. Hän on voittanut urallaan yhden kilpailun Williamsilla kaudella 2012.

Magnussen sai lentävän F1-lähdön F1-uralleen sijoittumalla ensimmäisessä kisassaan toiseksi. Se on myös hänen toistaiseksi ainoa palkintopallisijansa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!