Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valioliigassa rikottiin maaginen miljardin raja – viime hetken siirroissa kaksi yllätysnimeä

Urheilu
 
John Sibley / Reuters
Porton Gianelli Imbula (vas.) siirtyy Englannin Valioliigan Stokeen 18,3 miljoonalla punnalla.
Porton Gianelli Imbula (vas.) siirtyy Englannin Valioliigan Stokeen 18,3 miljoonalla punnalla. Kuva: John Sibley / Reuters

Jalkapallon talven siirtoaika umpeutui tiistain vastaisena yönä Suomen aikaa, ja Englannin Valioliiga oli odotetusti täysin omassa kastissaan, mitä rahankäyttöön tuli.

Todellisia jättisiirtoja ei nähty, mutta siitä huolimatta Valioliigan seurat käyttivät tammikuussa yhteensä 175 miljoonaa puntaa (noin 231 miljoonaa euroa) pelaajahankintoihin, kertoo BBC. Summa on talven siirtoajan suurin viiteen vuoteen.

Viime kauden päättymisen jälkeen Valioliigassa on hankittu pelaajia yhteensä peräti 1,045 miljardilla punnalla (noin 1,38 miljardia euroa), mikä on kaikkien aikojen suurin summa yhden kauden aikana. Edellinen ennätys oli kaudelta 2014–15, jolloin Valioliigassa käytettiin 965 miljoonaa puntaa pelaajasiirtoihin.

Suurimman yksittäisen kaupan teki yllättäen keskikastin Stoke, joka rikkoi seuraennätyksen hankkimalla ranskalaisen keskikenttäpelaajan Gianelli Imbulan Portosta 18,3 miljoonalla punnalla.

Myös Everton kiskaisi yllätyskortin pöytään siirtoajan viime hetkillä, kun se osti senegalilaishyökkääjän Omar Niassen Lokomotiv Moskovasta 13,5 miljoonalla punnalla. Eniten uusia pelaajia hankki puolestaan Norwich, joka vahvisti rivejään seitsemällä miehellä.

Euroopan suursarjoista vain Italiassa päästiin tammikuussa niukasti yli 50 miljoonan punnan. Saksassa, Ranskassa ja Espanjassa oli hiljaisempaa.

Viimeisen siirtopäivän suurimmaksi uutiseksi nousikin Bayern Münchenin päävalmentajan Pep Guardiolan siirtyminen kauden jälkeen Manchester Cityyn kolmivuotisella sopimuksella.

Cityn nykyinen valmentaja Manuel Pellegrini jättää työnsä kesäkuun lopussa. City tiedotti, että se haluaa näin ”kunnioittaa sekä pelaajia että nykyistä valmentajaa ja vähentää spekulaatioiden tuomaa tarpeetonta taakkaa”.

Valioliigan seurat ovat astuneet vaurauden piiriin nopeasti, ja viime vuoden alussa solmittu kolmivuotinen tv-sopimus nosti sarjan täysin omaan luokkaansa. Vuodet 2016–19 kattava sopimus on arvoltaan yli viisi miljardia puntaa, eli noin seitsemän miljardia euroa, kun vielä kymmenen vuotta sitten arvo oli vain viidenneksen tästä.

Englantilaisjoukkueet ovatkin maksukykynsä ansiosta onnistuneet houkuttelemaan alati nimekkäämpiä pelaajia ja valmentajia riveihinsä. Ei ihme, sillä sarja on aivan omaa luokkaansa taloudellisella vetovoimalla mitattuna.

Lähde: BBC

PHIL NOBLE / Reuters
Pep Guardiola (vas.) korvaa Manuel Pellegrinin Manchester Cityn päävalmentajana.
Pep Guardiola (vas.) korvaa Manuel Pellegrinin Manchester Cityn päävalmentajana.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?