Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valioliigassa rikottiin maaginen miljardin raja

Urheilu
 
Lähde: BBC
John Sibley / Reuters
Porton Gianelli Imbula (vas.) siirtyy Englannin Valioliigan Stokeen 18,3 miljoonalla punnalla.
Porton Gianelli Imbula (vas.) siirtyy Englannin Valioliigan Stokeen 18,3 miljoonalla punnalla. Kuva: John Sibley / Reuters

Jalkapallon talven siirtoaika päättyi tiistain vastaisena yönä Suomen aikaa, ja Englannin Valioliiga oli odotetusti täysin omassa kastissaan rahan käytössään.

Todellisia jättisiirtoja ei tehty, mutta siitä huolimatta Valioliigan seurat käyttivät tammikuussa yhteensä 175 miljoonaa puntaa (noin 231 miljoonaa euroa) pelaajahankintoihin, kertoo BBC. Summa on talven siirtoajan suurin viiteen vuoteen.

Viime kauden päättymisen jälkeen Valioliigassa on hankittu pelaajia yhteensä peräti 1,045 miljardilla punnalla (noin 1,38 miljardia euroa), mikä on kaikkien aikojen suurin summa yhden kauden aikana.

Edellinen ennätys oli kaudelta 2014–15, jolloin Valioliigassa käytettiin 965 miljoonaa puntaa pelaajasiirtoihin.

Suurimman yksittäisen kaupan teki yllättäen keskikastin Stoke, joka rikkoi seuraennätyksen hankkimalla ranskalaisen keskikenttäpelaajan Gianelli Imbulan Portosta 18,3 miljoonalla punnalla.

Myös Everton kiskaisi yllätyskortin pöytään viime hetkillä, kun se osti senegalilaishyökkääjä Omar Niassen Moskovan Lokomotivista 13,5 miljoonalla punnalla. Eniten uusia pelaajia hankki Norwich, joka vahvisti rivejään seitsemällä miehellä.

Euroopan suursarjoista vain Italiassa päästiin tammikuussa niukasti yli 50 miljoonan punnan. Saksassa, Ranskassa ja Espanjassa oli hiljaisempaa siirtomarkkinoilla.

Valioliigan seurat ovat astuneet vaurauden piiriin nopeasti, ja viime vuoden alussa solmittu kolmivuotinen tv-sopimus nosti sarjan täysin omaan luokkaansa.

Vuodet 2016–19 kattava sopimus on arvoltaan yli viisi miljardia puntaa, eli noin seitsemän miljardia euroa, kun vielä kymmenen vuotta sitten arvo oli vain viidenneksen tästä.

Englantilaisjoukkueet ovatkin maksukykynsä ansiosta onnistuneet houkuttelemaan alati nimekkäämpiä pelaajia ja valmentajia riveihinsä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?