Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HJK:n uusi toppari joutui jättämään FK Sarajevon vastentahtoisesti

HJK etsii vielä ainakin laituria. Neuvottelut kolumbialaishyökkääjän kanssa ovat kesken.

Urheilu
 
HANDOUT / HJK
HJK:n uusi serbialaistoppari Ivan Tatomirović siirtyi Helsinkiin FK Sarajevosta.
HJK:n uusi serbialaistoppari Ivan Tatomirović siirtyi Helsinkiin FK Sarajevosta. Kuva: HANDOUT / HJK

Veikkausliigaseura HJK julkisti keskiviikkona uuden pelaajahankintansa, serbialaistoppari Ivan Tatomirovićin, 27. Tatomirović pelasi viimeksi Bosnia ja Hertsegovinan liigassa FK Sarajavossa, jonka kanssa pelaaja purki sopimuksensa 21. joulukuuta.

FK Sarajevo järjesti seurassa talvitauon aikana suuren puhdistuksen, jossa 12 pelaajaa sai lähteä seurasta. Tatomirovićin sopimus olisi jatkunut tammikuuhun 2017 asti.

Tatomirović kertoi seuran sivuilla joulukuussa olevansa pahoillaan joutuessaan lähtemään seurasta.

”En odottanut tätä, mutta tällaista jalkapallo on. Minun on aika aloittaa uusi tarina. Haluaisin jatkaa uraani ulkomailla, ja minulla on pari vaihtoehtoa, joista valitsen parhaan”, Tatomirović kertoi.

HJK sai kokeneen 184-senttisen topparin, joka on pelannut Eurooppa-liigan ja Mestarien liigan karsintapelejä yhteensä 17. Tatomirović aloitti uransa serbialaisseura FK Sremissä ja pelasi sen jälkeen neljä kautta Sarajevossa.

HJK:n urheilutoimenjohtajan Tuomo Saarnion mukaan helsinkiläisseura etsi kokenutta topparia.

”Hän on kokenut johtajatyyppi. Hän kommunikoi hyvin, on avoin ja ulospäin suuntautunut ja tuo meille kovuutta”, Saarnio kertoi.

Tatomirović pelasi FK Sarajevossa 128 ottelua, joissa teki viisi maalia ja kantoi kapteeninnauhaakin. Hän voitti FK Sarajevon kanssa kaudella 2014–2015 Bosnia ja Hertsegovinan mestaruuden.

FK Sarajevossa on tapahtunut paljon muutoksia sen jälkeen, kun malesialainen miljardööri Vincent Tan osti seuran joulukuussa 2013. Tan omistaa myös Englannin mestaruussarjassa pelaavan Cardiff Cityn ja Belgian ykkösdivisioonassa pelaavan KV Kortrijikin.

Cardiffissa Tan suututti seuran kannattajat vaihtamalla vuonna 2012 seuran perinteisen sinisen värin punaiseen. Tan halusi punaisen värin, koska uskoi sen tuovan onnea. Cardiff palasi tammikuussa 2015 siniseen väriin kannattajien vaatimuksesta.

Sarajevossa Tan on luvannut säilyttää seuran perinteisen viininpunaisen värin ja logon, mutta joukkueessa ja hallituksessa on tapahtunut paljon muutoksia. Niiden seurauksena Tatomirović päätyi etsimään uutta seuraa.

HJK:lla riittää nyt toppareita Tatomirovićin tulon jälkeen. Serbialaisen lisäksi topparin paikalla pelaavat Ville Jalasto, Lum Rexhepi, Aapo Halme ja Leo Väisänen sekä Gideon Baah, joka on ollut lähtökuopissa. Lisäksi nuorista pelaajista myös Lassi Järvenpää pystyy pelaamaan tarvittaessa topparina.

Vielä on tulossa uusi pelaajia.

”Laitapelaajaosastolle on vielä haussa pelaaja”, Tuomo Saarnio kertoi.

HJK on neuvotellut kolumbilaishyökkääjä Alfredo Moreloksen, 19, siirrosta HJK:hon.

”Hänen ja hänen seuransa kanssa on neuvoteltu. Neuvottelut ovat vielä kesken”, Saarnio kertoi.

Ghanalaismedia uutisoi, että HJK:ssa pelannut Anthony Annan olisi suuntaamassa takaisin Helsinkiin.

”Häntä on kyselty meille monta kertaa. Hänen kanssaan ei ole nyt neuvoteltu”, Saarnio sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!