Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lisähappi käytössä myös Ruotsissa

Urheilu
 

Suomen hiihtomaajoukkueen viime syksyn leireillä testaamasta lisähapen käytöstä nousi Tour de Skin aikana kohu Norjan ja Ruotsin lehdissä. Nyt ruotsalaisasiantuntija kuitenkin kertoo ihmettelevänsä kohua ja kertoo menetelmän olevan käytössä Ruotsissakin.

”Tiedämme, että lisähapella saa parannettua suorituskykyä, ja sen kanssa kilpaileminen olisi outoa, mutta menetelmää käytetään monessa yhteydessä harjoituksissa. Muun muassa Ruotsin soutumaajoukkue ja jääkiekon Elitserienissä pelaava Frölunda käyttävät lisähappea”, sanoo asiaan perehtynyt tutkija Oscar Frånberg Ruotsin tietotoimistolle TT:lle.

”Ymmärrän keskustelun, mutta uskoisin, että Suomen maajoukkue yrittää vain provosoida.”

Ruotsin hiihtomaajoukkueen päävalmentaja Rikard Grip epäili tammikuussa Expressenin haastattelussa lisähapen käytön eettisyyttä. Norjan mieshiihtäjien päävalmentaja Trond Nystad vertasi lisähapen käyttöön tarvittavaa naamaria Tähtien sodan Darth Vaderiin.

Lisähapen käyttö nopeuttaa palauttamista ja lisää suorituskykyä korkeassa ilmanalassa kilpailtaessa. Kansainvälinen olympiakomitea kielsi kuitenkin lisähapen Sotšissa, eikä hiihtäjille sallittu paineilmalaitteita vuorilla. Toistaiseksi Wada ja Kansainvälinen hiihtoliitto FIS eivät ole tehneet linjauksia Lahden 2017 MM-hiihtojen osalta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?