Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

SM-liigan toimitusjohtaja Kimmo Rannisto erosi

Urheilu
 
Markku Ulander / Lehtikuva
SM-Liiga Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Rannisto erosi tehtävästään.
SM-Liiga Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Rannisto erosi tehtävästään. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Jääkiekon SM-liiga Oy:n toimitusjohtajana vuodesta 2013 toiminut Kimmo Rannisto on irtisanoutunut.

”Olen kiitollinen siitä, että olen saanut olla mukana hiomassa suomalaisen urheilun kruununjalokiveä. Saimme avattua Liigassa uusia näkökulmia, mikä oli tavoitteenikin. Olen tyytyväinen siihen. Uuden suunnan vakiinnuttamiseksi vaaditaan kauaskantoista sitoutumista. Nyt tuntuu, että minun on aika siirtyä eteenpäin”, Rannisto kommentoi tiedotteessa.

”Toivon Liigan kehittyvän ja vahvistuvan tulevaisuudessakin.

SM-liiga Oy:n hallituksen puheenjohtaja Vesa Puttonen kiittelee Rannistoa tämän panoksesta ja korostaa ratkaisun olleen tämän oma.

”Kiitän Kimmo Rannistoa Jääkiekon SM-liiga Oy:n puolesta. Toimintamme uudistaminen eteni hänen alaisuudessaan monessa suhteessa toivotulla tavalla. Tämä oli hänen ratkaisunsa”, Puttonen sanoo.

Virkaa tekeväksi toimitusjohtajaksi on nimitetty myynti- ja yhteysjohtaja Juha Kuosa. Yhtiön hallitus on ryhtynyt etsimään uutta toimitusjohtajaa.

Aamulehti uutisoi torstaina, että Rannisto olisi ollut irtisanomisuhan alla. Liigaseuroja on lehden mukaan ärsyttänyt erityisesti Ranniston huonoksi väitetty numeropää ja taloudellisesti kestämättömät ratkaisut. Lisäksi kritiikkiä sai Ranniston tapa hoitaa Jokerien siirtyminen KHL:ään ja siihen liittynyt rahanjako.

Monia ärsyttää myös viime vuoden tammikuun tasauksen järjestäminen niin, että Vaasan Sportille maksettiin, jotta se ei valitsisi Helsingin IFK:ta vastustajakseen. Rannisto pääsi liigaseurojen päättäjien mukaan tilanteesta aivan liian helpolla.

HS tietojen mukaan Sport sai otteluvalinnasta 30 000 euroa. Liiga maksoi potista puolet, ja HIFK ja Blues kuittasivat toisen puolen.

Asia tuli liigaseuroille ilmi viime toukokuussa, ja Ranniston asemasta puhuttiin jo silloin. Osa seuroista oli sitä mieltä, ettei Rannisto voi jatkaa.

Kun asia tuli laajempaan julkisuuteen syksyllä, osa liigatoimijoista tyrmistyi, kun Rannisto valehteli medialle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?