Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nyt tuli kova kaappaus – Anthony Annan palaa HJK:hon pitkällä sopimuksella

HJK saa Anthony Annanista parhaassa peli-iässä olevan keskikentän johtavan pelaajan. Annan on pelannut Bundesliigassa, Espanjan liigassa, Hollannin liigassa, Norjan liigassa ja 64 maaottelua Ghanan maajoukkueessa.

Urheilu
 
Rio Gandara
Anthony Annan
Anthony Annan Kuva: Rio Gandara

Veikkausliigaseura HJK:n kannattajat ovat odottaneet kieli pitkänä joukkueen tekevän kovia pelaajakaappauksia siirtomarkkinoilla.

Perjantaina he saivat sellaisen, kun HJK julkisti ghanalaisen Anthony Annanin palaavan kolmevuotisella sopimuksella HJK:hon. Sopimus Annanin kanssa on jo pituutensa takia ehkä merkittävin sopimus ulkomaalaispelaajan kanssa, minkä mikään Veikkausliigaseura on solminut tällä tai viime vuosikymmenellä.

Samalla HJK kertoi solmineensa vuoden mittaisen lainasopimuksen kolumbialaishyökkääjä Alfredo Morelosista, 19. Puolustaja Gideon Baah on todennäköisesti lähdössä vielä nimeämättömään seuraan. Seurat ovat päässeet yhteisymmärrykseen sopimusehdoista, ja Baah on matkustanut neuvottelemaan henkilökohtaisista sopimusehdoistaan.

HJK:lla on optio hankkia Morelos pysyvästi, jos molemmat osapuolet ovat tyytyväisiä.

Anthony Annanista, 29, HJK saa parhaassa peli-iässä olevan keskikentän johtavan pelaajan. Syksyllä 2014 HJK:ssa pelannut Annan jätti itsestään lähtemättömän muistikuvan hyvillä peliesityksillään. Sen jälkeen HJK on ollut säännöllisesti yhteydessä ghanalaiseen, joka on haluttu takaisin Helsinkiin.

Päävalmentaja Mika Lehkosuo kehui vuolaasti HJK:n kaappausta.

”Annan on erittäin hyvä avaamaan peliä topparien edessä ja tekemään ensimmäisiä rakentavia syöttöjä. Hän on erittäin hyvä pelintekijä. Puolustussuuntaan hän on erinomainen suojelemaan toppareita. Hän on myös aggressiivinen maassa ja ilmassa, vaikka ei olekaan pitkä”, Lehkosuo kertoi Talin jalkapallohallissa pidetyssä tiedotustilaisuudessa ennen liigacupin ottelua FC Lahtea vastaan.

Lehkosuo odottaa Annanin olevan hyväksi esimerkiksi HJK:n nuorille pelaajille, joita on tällä haavaa paljon joukkueessa. Annan on pelannut 64 maaottelua Ghanan maajoukkueessa, Bundesliigassa Schalkessa, Espanjan liigassa Osasunassa, Hollannin liigassa Vitessessä ja Norjan liigassa Rosenborgissa, joten kokemusta riittää yllin kyllin.

Morelosin kohdalla on enemmän kysymysmerkkejä siitä, miten Kolumbiasta tuleva pelaaja sopeutuu Suomeen ja joukkueeseen.

”Meillä on vahva usko, että hän sopeutuu”, Lehkosuo sanoi.

Annan muisteli hyviä muistojaan edelliseltä visiitiltään.

”Muistan etenkin kannattajat, jotka olivat hyvin tukemassa meitä. Viime kerralla olin iloinen, että onnistuimme voittamaan mestaruuden. Minulle aikani täällä oli hyvää aikaa”, Annan kertoi.

Annan kertoi halunneensa tehdä pidemmän sopimuksen HJK:n kanssa, koska hän ei halunnut jälleen kerran kokea lyhyttä sopimusta.

”Haluan olla pysyvä osa joukkuetta ja pelata hyvin”, Annan sanoi.

Annan pelasi HJK:n jälkeen 1860 Münchenissä kakkosbundesliigaa ja Norjan liigaa Stabaekissa. Hän sanoi, ettei ole todennäköisesti vielä valmis pelaamaan liigacupissa HIFK:ta vastaan ensi viikolla.

”Minun täytyy ensin harjoitella ja olla kunnossa, jotta voin pelata kilpailullisia pelejä”, Annan sanoi.

Rio Gandara / HS
Anthony Annan kuljetti palloa Veikkausliigan IFK Mariehamnia vastaan syyskuussa 2014
Anthony Annan kuljetti palloa Veikkausliigan IFK Mariehamnia vastaan syyskuussa 2014
Vesa Koivunen
Anthony Annan kamppaili pallosta Club Bruggen Lior Refaelovin kanssa Eurooppa-liigan ottelussa lokakuussa 2010.
Anthony Annan kamppaili pallosta Club Bruggen Lior Refaelovin kanssa Eurooppa-liigan ottelussa lokakuussa 2010.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!