Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vanha legenda kohtaa liigan tulevaisuuden

Urheilu
 
Helsingin Sanomat

Amerikkalaisen jalkapalloliigan NFL:n kauden huipentumassa sunnuntaina kohtaavat Denver Broncos ja Carolina Panthers.

Joukkueet ovat monin tavoin toistensa vastakohtia. Broncosilla on kaksi mestaruutta ja pitkä historia liigan huipulla. Panthers on nuori organisaatio, joka ei ole voittanut kertaakaan. Joukkueissa on myös pelillisesti suuria eroja. Suomen kaksi johtavaa jenkkifutisasiantuntijaa, Helsinki Roostersin ja maajoukkueen puolustuksen valmentaja Kalle Karppinen sekä pitkäaikainen pelaaja ja selostaja Mika Laurila kertovat, mihin pelissä kannattaa kiinnittää huomiota.

Pelinrakentajat Cam Newton v. Peyton Manning

Karppinen: ”Hirveän mielenkiintoinen vastakkainasettelu. Broncosin Manning on yksi kaikkien aikojen parhaista, mutta vetelee viimeisiään. Vastassa on Cam Newton, juuri uransa piikkiin nouseva nuori kaveri, joka on fyysinen friikki, nopea ja hyvä heittämään.”

Laurila: ”196-senttinen ja 112-kiloinen Newton on isompi kuin monen joukkueen puolustajat. Hän muodostaa aina sekä juoksu- että heittouhan. Manningia taas yritetään kaikin keinoin säästää kontaktilta.”

Denverin puolustus v. Carolinan hyökkäys

Laurila: ”Carolinalla on pelottavan hyvä hyökkäys. Pudotuspeleissä Seattlea vastaan se teki 31 ja Arizonaa vastaan 49 pistettä, mitkä ovat huikeita lukemia. Carolina on juossut vähintään 100 jaardia 31 peräkkäisessä pelissä. Jos se onnistuu taas, joukkueen osakkeet nousevat merkittävästi.

New England Patriotsin pelinrakentajaa Tom Bradya vastaan Denver lähetti yleensä vain 3–4 pelaajaa, ja muut puolustivat heittoa. Von Millerin ja DeMarcus Waren avulla Denver saa painetta aikaan vain muutamalla pelaajalla. Ero on se, ettei Brady lähde juoksemaan pallon kanssa. Cam Newton voi tehdä mitä vain.”

Karppinen: ”Denverin puolustus on erinomaisen, ehkä historiallisenkin kova, juoksussa liigan paras. Puolustus voitti Denverille lähes yksinään New England Patriotsia vastaan pelatun pudotuspelin. Newtonin vaarallisuuden takia Panthersin juoksuhyökkäys on kuitenkin aika erilainen kuin millään muulla joukkueella. Se on Denverille iso haaste.”

Pystyykö Peyton Manning kantamaan joukkuettaan tarvittaessa?

Laurila: ”Carolinan puolustus sai Seattlen pelinrakentajan Russell Wilsonin näyttämään kuolevaiselta ja Arizonan Carson Palmerin se pakotti kuuteen pallonmenetykseen. Jos Carolina puolustaa juoksun pois, se voi mennä menojaan. Pelkästään 39-vuotiaan Manningin heittokädellä ei Carolinan puolustusta murreta, mutta hänen taktinen osaamisensa riittää kantamaan pitkälle.”

Karppinen: ”Denverin hyökkäys ei ole ollut hirveän vahva. Manningin päivän kunto on mielenkiintoista nähtävää, hän on pelannut aika huonon kauden. Toisaalta tiedämme, mihin Manning pystyy. Hän osaa lukea peliä todella hyvin.

Carolinan puolustuksessa on vastassa liigan eliittipelaajia, kuten tukimies Luke Kuechly ja kulmapuolustaja Josh Norman. Olennaista on, miten Manning onnistuu välttämään heitä. Denverin on pidettävä Carolina noin 20 pisteessä, muuten voiton saaminen on todella vaikeaa.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!