Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Bluesin tappiot jatkuvat

Yhdeksän erän maaliton sarja meni sentään katki.

Urheilu
 
Huippuhetket: Blues - KooKoo
Huippuhetket: Blues - KooKoo
Espoossa Blues isännöi KooKoota. Avauserässä KooKoo tykitti kaksi maalia ja Jyrki Aho vaihtoi toisen osuman jälkeen Christian Engstrandin tilalle maaliin Kaapo Kähkösen. Tämä ei kuitenkaan KooKoon menoa hidastanut, vaan KooKoo iski tilanteeksi 3-0. Blues sai päätöserässä katkaistua yli yhdeksän erän maalittoman putkensa, kun Iikka Kangasniemi teki vapauttavan osuman. Tämä oli kuitenkin Bluesille laiha lohtu, sillä KooKoo iski vielä yhden ja täydet pisteet matkasivat Kouvolaan lukemin 1-4.

Blues 1

KooKoo 4

Viimeistään kun KooKoo iski toisen erän alussa 3–0-johtomaalin, ottelu oli ratkennut. Siinä vaiheessa jännitettiin enää Bluesin mahdollista maalia. Espoolaisjoukkue oli pelannut kahdeksan peräkkäistä erää tekemättä maalia.

Sarja kasvoi vielä yhdeksään, mutta kolmannessa erässä Iikka Kangasniemi kavensi lukemiksi 1–3.

Osuma syntyi vahvan ylivoiman päätteeksi, ja se jätti Bluesille ainakin orastavan hyvän mielen. Joukkue taisteli kouvolalaisia vastaan huomattavasti terävämmin kuin keskiviikkoisessa murheellisessa 0–6-tappiossa Lukkoa vastaan. Tappio tuli tosin nytkin, tällä kertaa lukemin 1–4.

”Vaihtoaitiossa oli ihan eri meininki kuin viime matsissa. Tällä kertaa meillä ei usko loppunut, vaan kaikki tukivat toisiaan”, Kangasniemi sanoi.

Enempää ei Bluesilta voi tällä hetkellä pyytää. Joukkue on joulunpyhien jälkeen pelannut 16 ottelua, joista se on voittanut kolmen pisteen arvoisesti kaksi kappaletta.

Bluesin ainut osuma oli 20-vuotiaalle Kangasniemelle kauden ja uran kolmas liigamaali. Pienikokoisen, 170 senttimetriä pitkän laitahyökkääjän parhaat avut ovat kiekollisessa pelaamisessa, ja hän olikin hyvä erityisesti ylivoimalla.

Toissa kaudella Kangasniemi oli tehokas Bluesin A-junioreiden kultajoukkueessa, jossa hän teki 42 runkosarjan ottelussa pisteet 22+38=60. Sen jälkeen Mestiksessä on syntynyt hyviä lukemia sekä Kiekko-Vantaassa että TuTossa.

Lauantaina Kangasniemi ja Blues joutuu huomattavan kovan testin eteen. Vastassa on HIFK Helsingissä.

”Nasta mennä sinne pelaamaan. Siellä on varmasti kova meteli ja hyvä tunnelma heti alusta alkaen”, Kangasniemi sanoi.

HIFK johtaa liigaa, Blues on pohjimmaisena.

KooKoo nousi voitollaan 11:nneksi ja vain pisteen päähän Vaasan Sportista, joka on viimeisenä menossa pudotuspelien karsintakierrokselle. KooKoo ei ole koskaan selvinnyt liigassa pudotuspeleihin.

Mikko Stig / Lehtikuva
KooKoon Jarkko Malinen (vas.) yrittää pysäyttää Bluesin Iikka Kangasniemen.
KooKoon Jarkko Malinen (vas.) yrittää pysäyttää Bluesin Iikka Kangasniemen.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?