Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Steven Stamkos sekoittaa pakkaa

Urheilu
 
Joska Saarinen
Aaron Doster
Steven Stamkos on tällä hetkellä yksi kuumimmista pelaajista NHL:ssä.
Steven Stamkos on tällä hetkellä yksi kuumimmista pelaajista NHL:ssä. Kuva: Aaron Doster

Tampa Bay Lightning on vihdoin alkanut pelata potentiaalinsa edellyttämällä tasolla. Vuoden 2016 puolella joukkue on hävinnyt vain kahdesti, kun voittoja on tullut yksitoista. Hyvän tulosvireen myötä Lightning on noussut pudotuspelipaikalle.

Ennen kauden alkua Lightningia pidettiin yhtenä NHL:n mestarisuosikeista. Viime keväänä finaalisarjan hävinneen ryhmän odotettiin vuoden kokeneempana nostelevan tällä kertaa kannua.

Kone ei syksyn aikana lähtenyt missään vaiheessa käyntiin. Peliesitykset ailahtelivat, ja maalinteko tuotti tuskaa. Lightning ei ollut pudotuspelivauhdissa.

Vuodenvaihteen jälkeisissä otteluissa maalikeskiarvo on ollut yli kolme osumaa per ottelu, ja voittoja on tullut tasaisesti. Juna näyttää olevan raiteillaan, mutta se saattaa suistua kiskoilta minä hetkenä hyvänsä.

Kaiken keskiössä on tänään sunnuntaina 26 vuotta täyttävä Steven Stamkos. Lightningin supertähden epäselvä sopimustilanne on tikittävä aikapommi, joka ei voi olla vaikuttamatta joukkueeseen.

Stamkosin sopimus loppuu tähän kauteen, eikä jatkoa ole sorvattu, vaikka Lightningin GM Steve Yzerman olisi halunnut nimet papereihin jo viime kesän aikana.

Stamkosin tulevaisuudesta on huhuiltu koko kauden ajan. Sportsnetin mukaan Lightning tarjosi kapteenilleen kahdeksan vuoden ja 68 miljoonan dollarin sopimusta tammikuussa.

Se toisi hyökkääjälle keskimäärin miljoonan dollarin palkankorotuksen kaudessa. Raha ei välttämättä ole kynnyskysymys, mutta vapaana agenttina Stamkos voisi neuvotella vielä muhkeamman palkkapussin.

Huhut vievät Stamkosia Toronto Maple Leafsiin. Se olisi monella tapaa looginen siirto. Stamkos on syntynyt ja kasvanut Torontossa, kiekkohullussa kaupungissa, jonka ykkösjoukkue rakentaa valoisampaa tulevaisuutta menestysvalmentaja Mike Babcockin johdolla.

Maple Leafsin palapelistä puuttuu johtotähti, ja Stamkos sopisi siihen ruutuun täydellisesti. Mikä olisikaan torontolaiskasvatille hienompaa kuin voittaa Stanley Cup lapsuuden suosikkijoukkueen paidassa? Ajatus varmasti houkuttelee Stamkosia. Julkisesti hän on tosin kommentoinut haluavansa jatkaa Lightningissä.

Nämä spekulaatiot varjostavat Lightningin kautta vähintään helmikuun loppuun asti, jolloin NHL:n siirtoaika umpeutuu.

Radikaaleimmassa tapauksessa voi käydä jopa niin, että Lightning kauppaa Stamkosin helmikuussa muualle. Mikäli jatkosopimusta ei synny, Stamkos on vapaa vaihtamaan seuraa kesällä, eikä Lightning saa hänestä mitään korvausta. Kaupan avulla tähtipelaajasta olisi mahdollista saada jotain vastineeksi.

Oman lisämausteensa tilanteeseen tuo, että Lightning pelaa Maple Leafsin vieraana samana iltana, kun siirtoaika umpeutuu 29. helmikuuta.

Kauppa on epätodennäköinen, sillä se tuhoaisi Lightningin mestaruushaaveet tältä kaudelta. Vaikka joukkueessa on Tyler Johnsonin, Nikita Kutšerovin ja Valtteri Filppulan kaltaisia huippuhyökkääjiä, Stamkos on se erityinen pelaaja, joka Stanley Cupin voittamiseksi vaaditaan.

Joka tapauksessa Stamkosin ympärillä leijuu kysymysmerkkejä niin kauan kuin sopimustilanne on auki. Kun tähän soppaan lisätään sivurooliin ajautuneen superlahjakkuuden Jonathan Drouinin halu lähteä Lightningista, voi sanoa, että joukkueen ympärillä kuohuu.

Merkillisintä on, että mitä kiivaammaksi huhumylly yltyy, sitä paremmin Lightning pelaa. Ehkä kuohunta on lähentänyt pelaajia ja kääntynyt joukkueen voimavaraksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!