Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Partanen kyykytti nuorta Bluesia

Urheilu
 
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Mika Partanen vie HIFK:n 2–0-johtoon. Partanen teki myös joukkueen avausmaalin. Taustalla Yohann Auvitu rientää onnittelemaan.
Mika Partanen vie HIFK:n 2–0-johtoon. Partanen teki myös joukkueen avausmaalin. Taustalla Yohann Auvitu rientää onnittelemaan. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

HIFK 3

Blues 0

Voittaja oli kaikkien tiedossa, vain maalimäärä pysyi pienenä arvoituksena ennen peliä.

Tällainen oli asetelma, kun Helsingin IFK ja Espoo Blues kohtasivat jääkiekkoliigassa. Niin polvillaan konkurssin partaalla heiluva Blues on, ettei siitä ole voittajaksi, kuin korkeintaan hyvin satunnaisesti.

IFK otti omansa Mika Partasen kahdella ja Roope Hintzin yhdellä maalilla. Kotijoukkueen voitto kirjattiin maalein 3–0.

Partasesta on kehittymässä mainio ratkaisija IFK:lle tällä kaudella. Blues-voiton jälkeen koossa on 16 maalia. Vain slovakkihyökkääjä Tomas Zaborsky pysyy niukasti edellä.

”Hyvä fiilis ja tuli pari epäonnistunutta onnistunutta laukausta”, Partanen sanoi toisen erän ylivoimaosumistaan, jotka molemmat upposivat MM-vahti Kaapo Kähkösen längistä sisään.

Vähän epäonnistuneet laukaukset voivat olla pahimpia maalivahdille, kun laukoja ei itsekään tiedä, mihin kiekot menevät. Näin kävi Partaselle.

”Yritin molemmissa ylös, mutta alas ne menivät”, Partanen sanoi naureskellen.

Partasen 16 maalia on kova juttu, kun laskee hänen tehojaan aikaisemmilta kausilta. ”Kyllä halusin edellisten kausien maalitilastot tuplata. Olen ihan tyytyväinen, mutta en tyydy tähän”, Partanen sanoi.

Viime ja toissa kaudella Porvoossa kiekko-oppinsa saanut Partanen teki kuusi ja viisi maalia. Ihan yksinkertaisellakin matematiikalla tuplaus on onnistunut.

”Ei siinä ole mitään taikuutta. Olen aina osannut ampua ja tehdä maaleja”, Partanen sanoi ja uskoi suurimman syyn olevan itseluottamuksen nouseminen.

Se ei ole enää uutinen, että Bluesilla on vaikeaa. Ja hankaluudet jatkuvat runkosarjan loppuun. Sitten helpottaa.

Joukkueessa oli peräti kymmenen pelaajaa, jotka ovat syntyneet 1995 tai myöhemmin. Nuorisojoukkue miesten Liigassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!