Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

ME-mies Joonas Mäkipelto päätti leuanvetovuorokauden kauan suunniteltuun yllätyskosintaan

”Uusi ennätys kuitenkin tuli, niin tällä mennään.”

Urheilu
 
Reijo Hietanen
Joonas Mäkipelto kärsi ennätyssuorituksensa aikana kovista kivuista olkapäässä ja käsissä.
Joonas Mäkipelto kärsi ennätyssuorituksensa aikana kovista kivuista olkapäässä ja käsissä. Kuva: Reijo Hietanen

Salolainen palomies Joonas Mäkipelto, 27, loukkasi kättään 24 tunnin leuanvedon ME-yrityksessä sen verran pahasti, että haaveet tuloksen parantelusta tauon jälkeen jäivät haaveeksi.

Espoon Niittykummun paloasemalla työskentelevä Mäkipelto lopetti leukojen vetämisen Lempäälän Ideapark-kauppakeskuksessa aamulla noin 8.45, kun hän oli saavuttanut tuloksen 5050.

Maailmanennätystä Guinnessin ennätysten kirjan valvojana seurannut Glenn Pollard hyväksyi jokaisen Mäkipellon suorituksen. Edellinen ennätys oli viisi vetoa huonompi.

”Totta kai jäi kaivelemaan, kun jouduimme lopettamaan viisi tuntia etuajassa. Tavoite oli kuitenkin se 6 000, ja realistiset mahdollisuudet on siitä vielä ylöspäin. Uusi ennätys kuitenkin tuli, niin tällä mennään. Olosuhteisiin ja olkapäähän nähden hyvä tulos.”

Mäkipelto sanoi onnistuneensa hyvin niin tankkauksessa kuin muussakin valmistautumisessa. Olkapää oli ainoa riesa. Ongelmat alkoivat noin tuhannen vedon kohdalla.

”Söin vetojen välillä pizzaa, banaania, suolakurkkua, urheilugeeliä, energiapatukkaa, urheilujuomaa, suolavettä ja normaalia vettä. Tuollaisessa suorituksessa pitää saada koko ajan energiaa.”

Mäkipelto myönsi, että tulevaisuudessa tuloksen parantaminen saattaa kiinnostaa. Etenkin jos joku muu menee ohi. Tämän vuoden aikana uutta yritystä ei hänen mukaansa tulla näkemään.

Alun perusteella Mäkipelto uskoo, että tulos voi olla vielä huomattavasti parempi, jos paikat pysyvät ehjinä.

”Tällä hetkellä realistinen määrä ilman hanskoja on 7 000.”

Kauppakeskuksen keskusaukiolle ajan päättymistä odottamaan kerääntynyt väki pääsi leukojen sijaan näkemään kosinnan.

Kun suoritusaika oli umpeutumassa vähän ennen kahta iltapäivällä, Mäkipelto kosi tyttöystäväänsä Lauraa ja sai myöntävän vastauksen.

”Päätin kosia jo syksyllä, kun aloimme kehitellä tapahtumaa. Silloin ajattelin, että siinähän se on tehtävä, jos aikoo tehdä”, Mäkipelto kertoo.

Illan jatkosuunnitelmat olivat jo selvät.

”Tänään menemme hotelliin, ja muksut menevät hoitoon. Huomenna ajetaan takaisin kotiin. Tämä ilta ollaan rauhassa.”

Töihin Mäkipellon ei tarvitse mennä vielä muutamaan päivään. Seuraava työpäivä on keskiviikkona, mikäli käsien kunto sallii sen. Tarkasti Mäkipelto ei vielä tiennyt, mikä osa kädestä meni.

”Tällä hetkellä käsi nousee ylös asti, mutta ei ilman kipua. Liikkeet ovat hyvin rajalliset.”

Ennen töiden alkua unikin saattaa jossain vaiheessa maistua. Lauantaiaamuna seitsemältä herännyt Mäkipelto aikoi jaksaa viettää iltaa tulevan vaimonsa kanssa kunnolla.

”Nyt on vähän yli 30 tuntia takana ja hyvin on pysytty hereillä. Ja pysyn vielä iltaan asti. Mutta tiedän sen, että jokuhan sieltä todennäköisesti aamulla puoli seitsemän aikaan soittelee”, Mäkipelto sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!