Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tuskaa, ME-tulos ja yllätyskosinta leukojen vetämisessä

Joonas Mäkipelto loukkasi kätensä jo ME-yrityksen alkumetreillä mutta sinnitteli loppuun

Urheilu
 
Reijo Hietanen
Rakot pullistelivat käsissä suorituksen aikana.
Rakot pullistelivat käsissä suorituksen aikana. Kuva: Reijo Hietanen

Lempäälä

Espoon Niittykummussa työskentelevä palomies Joonas Mäkipelto lopetti leukojen vetämisen Lempäälän Ideapark-kauppakeskuksessa sunnuntaiaamulla noin 8.45, vedettyään 5 050 leukaa. Se on uusi vastaotteella vedettyjen leukojen maailmanennätys.

Mäkipelto, 27, loukkasi kättään 24 tunnin ME-yrityksessä sen verran pahasti, että ajatukset tuloksen parantelusta jäivät haaveeksi. Olkapää alkoi reistailla jo illalla. Sen myötä Mäkipelto joutui vetämään yhtä leukaa kerrallaan jo ennen kuin 3 000 suoritusta oli täynnä.

Myös leuanvetotanko oli odotettua liukkaampi ja alkoi käydä kämmenten päälle lämpimässä kauppakeskuksessa.

Maailmanennätystä Guinnessin ennätysten kirjan valvojana seurannut Glenn Pollard kuitenkin hyväksyi jokaisen Mäkipellon suorituksen. Edellinen ennätys oli viisi vetoa huonompi.

”Totta kai jäi kaivelemaan, kun jouduimme lopettamaan viisi tuntia etuajassa. Tavoite oli kuitenkin se 6 000, ja realistiset mahdollisuudet on siitä vielä ylöspäin. Uusi ennätys tuli, niin tällä mennään. Olosuhteisiin ja olkapäähän nähden hyvä tulos.”

Mäkipelto sanoi onnistuneensa hyvin niin tankkauksessa kuin muussakin valmistautumisessa. Olkapää oli ainoa riesa. Ongelmat alkoivat jo noin tuhannen vedon kohdalla.

”Söin vetojen välillä pizzaa, banaania, suolakurkkua, urheilugeeliä, energiapatukkaa, urheilujuomaa, suolavettä ja normaalia vettä. Tuollaisessa suorituksessa pitää saada koko ajan energiaa.”

Mäkipelto myönsi, että tulevaisuudessa tuloksen parantaminen saattaa kiinnostaa. Etenkin jos joku muu menee ohi. Tämän vuoden aikana uutta yritystä ei hänen mukaansa nähdä.

Mäkipelto uskoo, että tulos voi olla vielä huomattavasti parempi, jos paikat pysyvät ehjinä.

”Realistinen määrä ilman hanskoja on 7 000”, hän sanoi.

Kauppakeskukseen ajan päättymistä odottamaan kerääntynyt väki pääsi leukojen sijaan näkemään kosinnan.

Kun suoritusaika oli umpeutumassa vähän ennen kahta iltapäivällä, Mäkipelto kosi avopuolisoaan Lauraa ja sai myöntävän vastauksen.

”Päätin kosia jo syksyllä, kun aloimme kehitellä tapahtumaa. Silloin ajattelin, että siinähän se on tehtävä, jos aikoo tehdä.”

Illan suunnitelma oli selvä.

”Tänään menemme hotelliin, ja muksut menevät hoitoon. Huomenna ajetaan takaisin kotiin. Tämä ilta ollaan rauhassa.”

Töihin Mäkipellon ei tarvitse mennä vielä muutamaan päivään. Seuraava työpäivä on keskiviikkona, mikäli käsien kunto sallii sen. Tarkasti Mäkipelto ei vielä tiennyt, mikä osa kädestä meni.

”Tällä hetkellä käsi nousee ylös asti, mutta ei ilman kipua. Liikkeet ovat hyvin rajalliset.”

Ennen töiden alkua unikin saattaa jossain vaiheessa maistua. Lauantaiaamuna seitsemältä herännyt Mäkipelto aikoi jaksaa viettää iltaa tulevan vaimonsa kanssa kunnolla.

”Nyt on yli 30 tuntia takana, ja hyvin on pysytty hereillä. Ja pysyn iltaan asti. Mutta jokuhan sieltä todennäköisesti aamulla puoli seitsemän aikaan soittelee”, Mäkipelto sanoi.

Katso video Joonas Mäkipellon ME-tuloksesta. HS.fi/hstv
Reijo Hietanen
Kipeytynyt olkapää sai Mäkipellon irvistämään.
Kipeytynyt olkapää sai Mäkipellon irvistämään.
Reijo Hietanen
Se on siinä! Joonas Mäkipelto teki leuanvedon uuden ME:n.
Se on siinä! Joonas Mäkipelto teki leuanvedon uuden ME:n.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!