Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Robert Heleniuksen seuraava vastustaja julkistettiin – hävisi syksyllä MM-titteliottelun keskeytyksellä

Urheilu
 
Martti Kainulainen / Lehtikuva
Robert Helenius nousee kehään 2. huhtikuuta Helsingissä.
Robert Helenius nousee kehään 2. huhtikuuta Helsingissä. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Raskaan sarjan nyrkkeilijä Robert Heleniuksen seuraava vastustaja on ranskalainen Johann Duhaupas.

Helsingissä 2. huhtikuuta käytävään otteluun Heleniusta vastaan asettuu 110 kiloa painava ja 195 senttiä pitkä nyrkkeilijä, joka on voittanut 36 ammattilaisottelustaan 33. Tyrmäysvoittoja 35-vuotiaalla on tilillään 20.

”Ottelu on minulle kaikki kaikessa ja on urani suurin tähän mennessä. Maailmanmestaruustitteli WBC Silver Light on pelissä ja vastaa suunnilleen MM-hopeaa ja antaa minulle mahdollisuuden kilpailla WBC-vyöstä”, Helenius toteaa tiedotteessa.

Duhaupas otteli viime vuoden syyskuussa Deontay Wilderia vastaan raskaansarjan WBC-tittelistä. Duhaupas hävisi ottelun yhdennessätoista erässä kehätuomarin keskeytyksellä. Viime launtaina hän voitti keskinkertaisen Marcelo Luis Nacimenton tuomariäänin.

”Duhaupas on ollut pitkään kärjessä, otellut hyviä otteluita ja vaikuttanut nyrkkeilyssä. Tiedän, että hän on myös otellut voitokkaasti kahta suomalaisnyrkkeilijää vastaan, mutta nyt on suomalaisen aika voittaa”, Helenius sanoo.

Duhaupas on voittanut Janne Katajiston vuonna 2014 ja Jarno Rosbergin vuonna 2013. Molemmat ottelut päättyivät tyrmäykseen.

Duhaupas on Boxrecin listalla raskaan sarjan nyrkkeilijöistä vasta sijalla 38, eli viisi pykälää Heleniuksen alapuolella. Kärjessä on luonnollisesti sarjan kiistaton mestari Tyson Fury. Wilder on listalla neljäntenä.

Vielä viime viikolla Heleniuksen ottelusta maalailtiin historian kirjoihin jäävää kamppailua. Duhaupas ei kovasta tilastostaan huolimatta täytä ainakaan ennakkoon kriteerejä.

Sekä Helenius ja valmentaja Johan Lindström näkevät Duhaupasin hyvänä vastustajana tässä vaiheessa.

”Se että Duhaupas sai kohdata maailmanmestari Wilderin, kertoo jo hänen korkeasta statuksesta nyrkkeilymaailmassa. Hän on erittäin pätevä, hänellä on pitkä ulottuvuus, ja hän kuluttaa vastustajansa loppuun”, Johan Lindström kertoo.

Heleniuksen ja taustajoukkojen mukaan voitto Hartwall-areenalla voisi avata mahdollisuuden päästä titteliotteluun WBC-liiton maailmanmestaria Deontay Wilderiä vastaan.

”Wilder voi halutessaan valita toisen vastustajan, jonka tulee olla rankattu top 15 maailmassa. Hän voi otella korkeintaan kaksi väliottelua ja sitten hänen on oteltava WBC Silver Light-vyön haltijaa vastaan. Siksi tämä vyö on minulle tärkeä”, Helenius sanoo.

199-senttinen Helenius on otellut ammattilaisena 22 ottelua ja voittanut kaikki.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!