Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yhdysvaltain olympiakomitea kehottaa zikavirusta pelkääviä urheiljoita jäämään pois olympialaisista

Urheilu
 

Keltakuumehyönteisen levittämä zikavirus voi vaikuttaa merkittävästi ensi kesänä järjestettäviin Rion olympialaisiin.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Yhdysvaltain olympiakomitea on jo neuvonut sellaisia urheilijoita ja taustahenkilöitä jäämään pois olympialaista, joiden mielestä ajatus zikaviruksesta tuntuu epämiellyttävältä.

Yhdysvaltain olympiakomitea kertoi mahdollisuudesta poisjääntiin lajiliitoille ja olympiakomitean henkilökunnalle pitämässään puhelinneuvottelussa.

”Lajiliitoille kerrottiin, että kenenkään ei pidä lähteä Brasiliaan, ja he eivät tunne oloaan miellyttäväksi”, Yhdysvaltain miekkailuliiton puheenjohtaja Donald Anthony kertoi Reutersille.

Yhdysvallat voitti Lontoon vuoden 2012 olympialaisten mitalitilaston 103 mitalillaan. Amerikkalaisurheilijoiden poisjäännillä olisi näin iso merkitys olympialaisten onnistumiselle.

Brasilia kehotti jo viime viikolla raskaana olevia naisia olemaan matkustamatta Rion olympialaisiin kohonneen riskin takia.

Donald Anthnonyn mukaan myös Yhdysvaltain olympiakomitean edustaja kehotti raskaana olevia jäämään turvallisuussyistä kotiin.

Ilmeisesti hyttysten levittämä tauti on liitetty tuhansiin sikiöiden epämuodostumiin erityisesti Brasiliassa.

Maailman terveysjärjestö on varoittanut zikaviruksen ”leviävän räjähdysmäisesti”. Tartunnan voi saada jopa neljä miljoonaa ihmistä erityisesti Etelä- ja Väli-Amerikassa sekä Karibialla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!