Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kämmenet paranevat jo, mutta hauis mustuu

Leuanvedon ME-mies Joonas Mäkipelto suunnittelee uusia tempauksia.

Urheilu
 
Reijo Hietanen
Joonas Mäkipelto veti viikonloppuna vuorokaudessa 5 050 leukaa. Teippauskaan ei suojannut hänen kämmeniään rakoilta ja niiden puhkeamisilta.
Joonas Mäkipelto veti viikonloppuna vuorokaudessa 5 050 leukaa. Teippauskaan ei suojannut hänen kämmeniään rakoilta ja niiden puhkeamisilta. Kuva: Reijo Hietanen

Salolainen palomies Joonas Mäkipelto toipuu viikonloppuna tekemänsä leuanvedon vuorokauden maailmanennätyksen rasituksista. Hän veti vastaotteen uudeksi ME-tulokseksi 5 050 leukaa.

Tavoitteena oli ylittää myös myötäotteen ME-lukema 5 862. Se jäi vielä saavuttamatta.

”Vointi on tosi hyvä, mutta joka paikkaa pikkuisen särkee ja kolottaa. Tästä kaikesta jäi niin hyvä fiilis, että ne eivät haittaa.”

Vammojakin tuli. Kämmenien ja sormien nahka kului ennätyksen aikana rikki.

”Sunnuntaina oli vaikea kaivaa puhelinta tai rahapussia taskusta. Nyt pystyn tarttumaan jo ronskimmin tavaroihin.”

Kyynärpäät ovat krampissa, mutta Mäkipelto arvioi niiden suoristuvan muutamassa päivässä. Kovimmalle joutui olkapää. Sen tutkii tiistaina urheilulääkäri Tuomo Karila.

”Hauis on ruvennut mustumaan. Todennäköisesti vika on olkapäähän kiinnittyvän hauiksen pitkän pään jänteessä.”

Mäkipellon analyysin mukaan maratonsuoritus kävi olkapäähän, koska Guinnessin ennätyskirjan valvoja vaati toisenlaista alastuloa kuin hän oli tottunut. Harjoituksissa Mäkipelto oli päästänyt sarjan viimeisen leuan jälkeen otteen irti tangosta ennen kuin jalat ottavat maahan. Tuomarin vaatimuksena oli, että kädet on pidettävä tangossa loppuun asti.

”Siinä tuli kova hallitsematon venytys olkapäähän, koska voimia säätääkseni laskin itseni nopeasti alas. Luulen, että olkapää alkoi siksi vihoitella aikaisin.”

Extreme-urheilu on Mäkipellon suvussa. Isä Eero soutaa ja hiihtää, ja on sivakoinut vuorokaudessa 344 kilometriä. Isä ja poika ovat keskustelleet yhteisestä vuorokauden hiihdosta, mutta tältä talvelta se jäänee lumen puutteen takia tekemättä.

”Molemmat ovat varmasti yhtä sitkeitä. Meidän perheessä luovuttaminen ei käy helpolla mielessä.”

Seuraavaksi Mäkipelto vetää kilpaa leukoja kotikaupungissaan Salossa ensi syksynä järjestettävissä SM-kisoissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!