Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HJK ja HIFK ottavat yhteen vuoden ensimmäisessä paikallistaistelussa: ”Ei näillä ole suurempaa arvoa”

Urheilu
 
Kimmo Räisänen / Lehtikuva
HIFK:n Jani Honkavaara odottaa hyvää ottelua HJK:ta vastaan.
HIFK:n Jani Honkavaara odottaa hyvää ottelua HJK:ta vastaan. Kuva: Kimmo Räisänen / Lehtikuva

Jalkapallon liigacupissa nähdään vuoden ensimmäinen Helsingin paikallispeli, kun tappiotta kaksi ottelua edennyt HJK kohtaa Talissa HIFK:n.

Viime kaudella joukkueet päätyivät Veikkausliigassa kolmesti tasatulokseen 1–1, ja HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo haluaakin saada yliotteen paikallisvastustajasta.

”Ilman muuta peli paikallisvastustajaa vastaan sytyttää hieman normaalia liigacupin ottelua enemmän. Viime kaudella kaikki keskinäiset ottelumme olivat todella tiukkoja. Tasapelejä on tullut IFK:ta vastaan tarpeeksi, ja nyt olisi hyvä hetki ottaa heistä pieni niskalenkki voitolla”, Lehkosuo kommentoi HJK:n verkkosivulla.

HJK voitti liigacupin avausottelussaan IFK Mariehamnin 1–0 ja pelasi sen jälkeen tasan FC Lahden kanssa. HIFK puolestaan on hävinnyt kahdesti ennen 1–0-voittoa maarianhaminalaisista.

Lehkosuo lupailee Lahti-ottelussa nähtyä prässäämistä myös tänään Talin hallissa kello 17 alkavassa ottelussa.

”Onnistuimme pitämään Lahden hyvin joukkueemme ulkopuolella, eivätkä he päässeet montaa kertaa vaarallisille paikoille. Hallissa on myös hieman helpompi prässätä korkeammalta, kun kenttä on pienempi ja korkeat purkupallot voivat osua kattoon. Laadukkaan joukkuepelaamisen ja prässäämisen odotan jatkuvan myös HIFK:ta vastaan”, Lehkosuo sanoo.

HJK:n riveistä ovat poissa polvileikkauksesta toipuva Toni Kolehmainen, pelikuntoaan hakeva Jarno Parikka ja puolustaja Ville Jalasto. Lisäksi joukkueen uusista nimistä Richard Gadze ja Anthony Annan eivät ole kokoonpanossa.

HIFK:n päävalmentajan Jani Honkavaaran mukaan joukkue lähtee HJK:ta vastaan samanlaisista lähtökohdista kuin viime viikon voittopeliin IFK Mariehamnia vastaan. Hän odottaa hyvää peliä, vaikka puhutaankin keskitalven taistosta.

”Saa nähdä ketä HJK:lla huomenna pelaa. Lahtea vastaan HJK oli altavastaajana tunnin ajan, ja heillä oli silloinkin paljon uusia pelaajia. Nämä ovat talven pelejä, joten ei näillä sillä lailla ole suurempaa arvoa. Odotettavissa on kuitenkin hieno ottelu”, Honkavaara sanoo HIFK:n verkkosivulla.

Vesa Koivunen / HS
Mika Lehkosuo haluaa niskalenkin HIFK:sta.
Mika Lehkosuo haluaa niskalenkin HIFK:sta.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?