Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Päävalmentaja paljastaa: Näin Valioliigan ihme tehtiin

Claudio Ranieri on kerännyt laajalti suitsutusta joukkueensa poikkeuksellisen suoraviivaisesta ja tehokkaasta pelitavasta.

Urheilu
 
Jason Cairnduff / Reuters
Claudio Ranieri on vienyt Leicesterin Valioliigan kärkeen.
Claudio Ranieri on vienyt Leicesterin Valioliigan kärkeen. Kuva: Jason Cairnduff / Reuters

Leicesterin seuraavat ottelut:

14.2. Arsenal (vieraissa)

27.2. Norwich (kotona)

1.3. West Bromwich (k)

5.3. Watford (v)

14.3. Newcastle (k)

Jalkapallon Englannin Valioliigassa on odotettu syksystä saakka, milloin Leicesterin lento loppuu ja tuttu marssijärjestys palaa.

Turhaan. Leicester kaatoi lauantaina kärkiottelussa vieraskentällä sarjakakkosen Manchester Cityn maalein 3–1 ja kasvatti eronsa toiseksi nousseeseen Tottenhamiin jo viiteen pisteeseen. Kautta on jäljellä 13 ottelua, ja seuraavana vuorossa on vierailu sarjakolmosen Arsenalin luokse.

”Kettujen” otteet ovat herättäneet paljon ihastusta, ja elokuussa päävalmentajaksi saapunut Claudio Ranieri on kerännyt laajalti suitsutusta joukkueensa poikkeuksellisen suoraviivaisesta ja tehokkaasta pelitavasta.

Leicester on hallinnut palloa tällä kaudella vain noin 40-prosenttisesti, mikä sotii vahvasti pallonhallinnan nimeen vannovia nykytrendejä vastaan.

Ranierin taidokkaasti kokoaman palapelin kirkkaimpana tähtenä tuikki syksyllä ennätyksellisesti 11 peräkkäisessä ottelussa maalinteossa onnistunut Jamie Vardy. Maalipörssin kärkinimi on onnistunut yhteensä jo 18 kertaa.

Kärkimiehen tehojen tasaannuttua on kuitenkin riveistä löytynyt uusia vastuunkantajia, joista taiturimainen Riyad Mahrez pääsi tällä kaudella ensimmäisenä koko sarjassa yli kymmenen maalin ja maalisyötön lukemiin.

Jason Cairnduff / Reuters
Riyad Mahrez on tehnyt 14 maalia ja antanut kymmenen maalisyöttöä.
Riyad Mahrez on tehnyt 14 maalia ja antanut kymmenen maalisyöttöä.

Ranieri, 64, kertoi joukkueensa menestysreseptistä italialaismedialle.

”Ajatukseni on, että ensin pelaajien pitää palautua ja sitten vasta harjoitella. Peli Englannissa on aina todella intensiivistä, se uuvuttaa pelaajat”, Ranieri kertoi Corriere della Seralle.

Kuormituksen sääteleminen on Ranierin ajatuksissa ensiarvoisen tärkeää. Hän antaa lauantaisen pelin jälkeen joukkueelle sunnuntain vapaaksi, ja maanantainakin harjoitellaan vain kevyesti.

Tiistaina ja torstaina on kovatempoiset treenit, joiden välissä keskiviikko on lepopäivä. Perjantaina hiotaan taktisia kuvioita lauantain peliä varten.

”En usko, että tämä on täydellinen kaava, sillä jalkapallossa ei ole universaaleja totuuksia. Jokaisen pitää saada paras irti käytettävissä olevasta ryhmästä.”

Leicester oli viime kaudella jo tuomittu putoamaan Valioliigasta, mutta joukkueen huima loppukiri nosti sen lopulta kuiville. Joukkue voitti yhdeksästä viimeisestä ottelustaan peräti seitsemän ja kärsi vain yhden tappion.

Ranieri päätti rakentaa joukkueen yhteishengen päälle ja jättää taktisen puolen vähemmälle.

”Jokainen tuntee olevansa osa joukkuetta, joten pelaamalla huonosti pettää joukkuetoverinsa.”

”Minulla on pelaaja, joka tulee joka aamu Manchesterista, ja toinen matkustaa Lontoosta. Se on mahdollista, koska joukkue sallii sen. Tästä olen kaikkein ylpein.”

Levon ja yhteishengen lisäksi italialaisluotsi näkee merkittävänä kyvyn hauskanpitoon kentällä. Hän vertaa tilannetta Italiaan, jossa pelaajat suhtautuvat peliin enemmän velvollisuutena.

”Olisi tyhmää hukata se voimavara. Jokainen antaa harjoituksissa yhtä suuren panoksen kuin pelissäkin. Minun ei ole tarvinnut kertaakaan komentaa ketään laiskuuden vuoksi.”

Leicester ei ole koskaan ollut edes lähellä mestaruuden voittamista, mutta nyt moni puolueeton jalkapallon seuraaja toivoo sen katkaisevan suurseurojen valtakauden.

Chelsea, Arsenal, Manchester United ja Manchester City ovat jakaneet edelliset 20 mestaruutta. Blackburn on edellinen nelikon ulkopuolinen mestari kaudelta 1994–95.

Ranieri on tähdentänyt pelaajilleen tilaisuuden ainutlaatuisuutta.

”Kannustan pelaajiani löytämään palon sisältä. Ei tavoitteita pidä hävetä, vaan pitää uskaltaa unelmoida. Tällaista tilaisuutta ei tule enää koskaan.”

”Aikana, jolloin raha merkitsee kaikkea, me annamme uskoa jokaiselle.”

Darren Staples / Reuters
Jamie Vardy (oik.) on tehnyt jo 18 maalia Valioliigassa tällä kaudella. Onnittelemassa Danny Simpson.
Jamie Vardy (oik.) on tehnyt jo 18 maalia Valioliigassa tällä kaudella. Onnittelemassa Danny Simpson.
Kottilat: Britit pysykööt omalla saarellaan
Kottilat: Britit pysykööt omalla saarellaan
HTSV:n Kottilat-ohjelmassa käydään läpi viikon tärkeimmät puheenaiheet jalkapallon euroliigoissa. Valioliigassa veljeksiä puhututtaa Leicesterin menestys ja Serie A:ssa Juventuksen ja Napolin kärkkikamppailu. La Ligassa puolestaan keskustelua herättää englantilaisen Gary Nevillen päävalmentajuus Valenciassa. ”Brittien kannattaisi pysää omalla saarellaan”, linjaa Mika Kottila.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!