Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Syöksylaskun olympiavoittaja varoittaa älypuhelimista – voivat olla syynä alppihiihtäjien vaarallisiin kaatumisiin

Tina Mazen mukaan älypuhelimien käyttö häiritsee alppihiihtäjien keskittymistä vaarallisen paljon.

Urheilu
 
Rio Gandara / HS
Tina Maze voitti syöksylaskun olympiakultaa Sotsin olympialaisissa 2014.
Tina Maze voitti syöksylaskun olympiakultaa Sotsin olympialaisissa 2014. Kuva: Rio Gandara / HS

Syöksylaskun olympiavoittaja ja maailmanmestari Tina Maze on huolissaan älypuhelimien vaikutuksesta alppihiihtäjien turvallisuuteen.

Maze uskoo, että älypuhelimien tuomat mahdollisuudet osallistua sosiaaliseen mediaan missä vain, nettisurffailu, sähköposteihin vastaaminen sekä henkilökohtaisten ja liikeasioiden hoitaminen häiritsee urheilijoiden keskittymistä.

Maze kertoo olevansa itse innokas valokuvaaja ja sanoo voivansa käyttää kuvaamiseen ja niiden jakamiseen ystäville vaikka koko päivän. Kaikella tällä on kuitenkin varjopuolensa.

”Väsyn surfatessa, tarkkaavaisuuteni huononee ja keskittyminen käy vaikeammaksi”, Maze kirjoittaa blogitekstissään, jonka otsikko on ”miksi näin paljon loukkaantumisia?”

”Tämä korostuu, jos näkyvyys kilpailussa on huono.”

Maze arvelee älypuhelimien ja niiden avulla käytettävien palveluiden syövän urheilijoilta energiaa. Se voi hänen mukaansa olla kohtalokasta, jossa urheilijat syöksyvät jäistä rinnettä alas 130 kilometrin tuntivauhdilla.

”En tietenkään kysy keneltäkään, kuinka paljon roikuit puhelimessa loukkaantumista edeltävällä viikolla, mutta se kiinnostaa minua”, Maze kirjoittaa ja kysyy lukjoiltaan kuinka moni ärsyyntyy tekniikasta:

”Mielestäni kaikkien laskijoiden, jotka haluavat pitää polvensa ehjinä, kannattaa ajatella tätä asiaa. Joidenkin mielestä se on osa elämää, mutta minä en todellakaan ajattele niin.”

”Kannattaa pohtia, kuinka paljon älypuhelin syö energiaasi ja kuinka ison osan ajasta käytät sitä päivässä viihdykkeenä.”

Tina Maze, 32, on kaksinkertainen olympiavoittaja, nelinkertainen maailmanmestari ja vauhtilajien taitaja. Hän voitti Sotštissa kultaa syöksylaskussa ja suurpujottelussa.

MM-kultaa hän on voittanut suurpujottelussa, supersuurpujottelussa, alppiyhdistetyssä ja syöksylaskussa.

Maze ilmoitti viime kesänä pitävänsä taukoa kilpailemisesta ainakin tämän kauden ja keskittyvänsä opintoihin ja työskentelyyn sponsoreiden kanssa. Hän tekee lopullisen päätöksen uran jatkosta tämän kauden jälkeen.

Lähteet: Tina Mazen blogi, Aftonbladet

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!